Dwars door Vlaanderen van start in de regen

28/03/18 om 13:41 - Bijgewerkt om 17:12

Echt Flandrienweer bij de start van Dwars door Vlaanderen. Maar noch de striemende regen noch de koude hielden de wielersupporters tegen. Ze waren opnieuw zeer vroeg van de partij op de Roeselaarse Grote Markt.

Dwars door Vlaanderen van start in de regen

© STEFAAN BEEL

Van negen uur 's morgens tekenden de eerste wielerliefhebbers present in het Roeselaarse stadscentrum. De vele vrijwilligers waren nog maar net aangekomen, maar toch zochten de echte fans al een mooi plekje bij het podium. Het weer zat dan nog mee: relatief zacht en droog en bijna geen wind.

Ondertussen zaten honderden vips te ontbijten in diverse horecazaken in de stad. Wanneer de eerste rennersbussen op het Polenplein aankwamen, stroomde de massa toe. Wielerjournalist Michel Wuyts interviewde ondertussen supporters en de eerste renners op het podium en het publiek lustte er wel pap van. In het rennersdorp zelf op het Polenplein was het een drukte van jewelste. Iedereen wilde een glimp opvangen van vedetten als Terpstra, Viviani, Degenkolb, Valverde of de lokale jongens als Lampaert, Debusschere of Wallays.

Helaas voor de fans gingen een uurtje voor de start de hemelsluizen open en werd het een natte en vooral koude bedoening. In tegenstelling tot verleden jaar toen het een aangename lentedag was, begonnen de renners om 12.15u aan de 180 km tot in Waregem in de miezerige regen.

(PS - Foto SB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!