Durabrik schenkt 1.000 euro aan Welzijnsschakel ‘t Gezelletje uit Oostkamp

De cheque werd deze morgen in de Wastinestraat overhandigd, waar Durabrik momenteel tien nieuwe woningen realiseert. © GS
Redactie KW

Met de actie ‘Een hart voor mensen’ steunt de bouwonderneming een goed doel in elke gemeente waar een nieuw project wordt gestart.

“Wij hechten als onderneming veel belang aan maatschappelijk engagement”, vertelt Martijn Vandevelde, “Wij steunen dan ook jaarlijks goede doelen waarbij we zowel medewerkers als belanghebbenden betrekken. Tijdens onze viering van 50 jaar Durabrik in 2016 beloofden we 50 keer 1.000 euro te schenken aan een goed doel binnen elk van de eerste vijftig gemeenten waarin we een project opstarten.”

Met Oostkamp zijn we al aan onze 20ste cheque toe. Het lokale goede doel dat is verkozen, is welzijnsschakel ‘t Gezelletje uit de Wastinestraat in Hertsberge, een vrijwilligersorganisatie die de armoede in eigen omgeving bestrijdt en uitsluiting en vereenzaming wil voorkomen.”

Opfrisbeurt

Voorzitter Frans Dubois was heel blij om als enigste vereniging door de gemeente te zijn voorgedragen. “Vakantiedroom is één van de deelgebieden waarvoor we ons als Welzijnsschakel inzetten. We geven aan personen of gezinnen die nood hebben aan een vakantie buitenshuis, maar het zich moeilijk kunnen veroorloven, de kans om te verblijven in één van onze locaties: ‘Mijn Droom’ in Westende of in ‘De Chalet’ in Jupille.”

“Vooral deze laatste locatie heeft dringend nood aan een opfrisbeurt van o.a. het meubilair. Daar kunnen wij die 1.000 euro beslist goed aan besteden. Vrijwilligers zullen de restauratiewerken doen.” (PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier