Duizenden euro's voor Sprotje, maar het kleine katje is helaas niet de enige

15/06/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 14/06/18 om 11:03

Haar naam dook de voorbije week in elke huiskamer op: Sprotje, het tien maanden oude katje dat door een jonge Oekraiëner brutaal werd mishandeld op een feestje. Dierenartsen Joshua Dutré en Valérie Huvaere stellen alles in het werk om het katje te genezen, honderden gezinnen gaven al aan Sprotje te willen adopteren en de crowdfundingsactie bracht ruim 13.000 euro op. Bij dierenasielen De Leiestreek in Zwevegem en De Grensstreek in Menen schrikken ze niet op van zoveel dierenliefde. "Er zijn nog altijd meer liefhebbers dan haters. Dergelijke schrijnende verhalen grijpen mensen simpelweg naar de keel."

Gestampt, geslagen en zelfs een kwartier lang in een oven van 200 graden Celcius gedumpt worden. De hel waar het kleine Kortrijkse katje Sprotje op een kotfeestje midden vorige week door is moeten gaan, is onbeschrijfelijk. De dader, een jonge Oekraïener uit Kortrijk, vond het beestje vervelend, maar waarom hij het poesje zo toetakelde, weet hij niet.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!