Duinbossenroute verwent mountainbikers in De Haan

© WK
Redactie KW

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar de Duinbossenroute, een permanent mountainbikeparcours van 22km, is nu definitief een feit. De nieuwe route werd vorige week woensdag officieel ingereden door het gemeentebestuur.

De Duinbossenroute is een permanente mountainbikeroute van 22 km, waarvan 11,4 km over onverharde wegen. Daarmee is het een droom voor de vele mountainbikers in de streek. “Het was zeker niet gemakkelijk om een aantrekkelijke route tot stand te brengen waarin alle partijen zich konden vinden. Maar we zijn erin geslaagd om een evenwicht te vinden, de bos- en natuurgebieden worden ook gerespecteerd”, zei burgemeester Peter Breemersch, zelf een recreatieve mountainbiker.

De realisatie kwam tot stand door een intensieve samenwerking van het gemeentebestuur, Sport Vlaanderen, het Agentschap Natuur en Bos, het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, Westtoer en De Lijn. WTC de Zeevogels nam het peterschap op. De drie startplaatsen bevinden zich aan het sport- en recreatiecentrum Haneveld, de parking bij tramhalte ‘De Haan-Vosseslag’ en ter hoogte van het Wielingencentrum in Wenduine. Het parcours sluit ook aan op de mountainbikeroutes in buurgemeenten Bredene en Blankenberge.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier