Drie Oostendse vrienden klaar voor de Rammelbakken Reis

Christophe, Tom en Franky organiseerden op 24 maart een fuif om de kosten wat te drukken. (Foto JRO)
Redactie KW

Op zondag 8 april vertrekken drie vrienden met hun gepimpte ‘rammelbak’ op een roadtrip van Breda naar Praag en terug. De finish, als ze het halen, is voorzien op zaterdag 14 april. De Rammelbakken Reis staat vooral voor plezier maken met elkaar.

Tom Menu (40), Christophe Crombez (37) en Franky Verpoorte (46) kennen elkaar al lang. Het borrelt al even bij Christophe om deel te nemen aan de ‘Rammelbakken Reis’. Tom was er niet meteen voor te vinden, maar kon zijn vrienden niet alleen laten vertrekken. “De Rammelbakken Reis is eigenlijk de Gumball Race voor de gewone werkmens”, opent Tom. “Wij doen het eerder voor de fun. Wij zijn drie mannen die graag al eens lachen. Een roadtrip met drie mannen alleen staat bij iedereen wel op de bucket list (lacht).”

Avontuurlijk

“We zijn nogal avontuurlijk aangelegd. We slaan dus enkele vliegen in een klap. We gaan vooral veel plezier maken, waarschijnlijk dingen beleven die we anders niet zouden beleven en vooral een nog sterkere band opbouwen als vrienden.”

Het idee ontstond toen het drietal publiciteit van de Rammelbakken Reis zag op Facebook. “We zagen enkele filmpjes en Christophe was meteen verkocht”, gaat Tom verder. “Ik hield eerst de boot wat af, maar moest me nadien toch gewonnen geven. We vertrekken op zondag 8 april om negen uur in Breda. Elke dag rijden we naar een andere camping, daar staat ons dan een maaltijd te wachten. Er rijden foodtrucks met ons mee zodat we elke dag ons eten hebben. In totaal rijden 100 wagens mee in de Rammelbakken Race, waarvan acht teams uit België. We eindigen op 14 april waar we gestart zijn, in Breda. Als we aankomen zullen we er een tocht van 3.000 kilometer hebben opzitten. Van die 3.000 kilometer doen we amper 20 procent autosnelweg. We komen dus langs verschillende mooie dorpjes in Duitsland, Oostenrijk, Polen en Tsjechië. Daarvoor alleen al zou je het doen. Wat de exacte route wordt weten we nog niet, die wordt pas bij de start doorgegeven.”

Sigarettenaanstekers

Er zijn wel wat regels aan de deelname verbonden. Zo mag de auto niet meer dan 750 euro gekost hebben en moet de wagen ouder zijn dan 18 jaar.

“Onze Rammelbak is een oude Volvo 850 stationwagen van 1998, twee liter benzine maar op LPG. We hebben de wagen op de kop kunnen tikken via een collega garagist. We hebben de Volvo wat opgekuist en ervoor gezorgd dat we voldoende sigarettenaanstekers hebben om onze gsm’s of dergelijk op te laden. Verder hebben we niets aan de wagen veranderd. Dat het een spannende roadtrip wordt, dat staat vast”, besluit het drietal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier