Drie leden van Rollegems gezin werken allen bij busbedrijf Demuynck en Vansteelandt

13/10/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 09:49

Van 20 tot en met 25 oktober staat de bus centraal in Kortrijk, want dan vindt Busworld plaats. Bij de familie Clement in Rollegem is de bus het hele jaar door het gespreksonderwerp: vader Didier is busmecanicien, moeder Chantal en dochter Anoeska rijden met de bus. "Het is een voordeel dat we in dezelfde sector werken."

In het Kortrijkse zijn er heel wat busbedrijven. Demuynck & Vansteelandt uit Bellegem is een van de grotere spelers: naast een resem eigen bussen rijdt het bedrijf ook voor De Lijn. Chantal Devriendt en dochter Anoeska Clement zijn twee van hen. Vader Didier is bovendien ook een collega: bij Demuynck en Vansteelandt is hij de mecanicien. "Ik ben een kleine 30 jaar geleden in de wereld van de bussen gerold", vertelt Didier (54). "Ik werkte voordien bij de Belgische Spoorwegen. Elke dag op en af naar Mechelen. Maar op een bepaald moment werd ik opnieuw vrijgezel, met twee kinderen. Ik heb toen werk dichter bij huis gezocht en kwam terecht bij busbedrijf Hoornaert in Rollegem."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!