Drie generaties bij KSA Tielt

14/04/18 om 14:00 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 09:40

De Tieltse KSA mag 90 kaarsjes uitblazen. Heel wat leden zijn gekomen en gegaan, maar de familie van Agnes Verbeke is blijven komen. "Van mijn 33 kleinkinderen zijn er intussen al 25 lid of lid geweest van de KSA." We spraken af met drie generaties van dezelfde familie.

Agnes Verbeke (76) is het oudste lid van de familie dat aan tafel schuift. Haar kroost bestaat uit negen kinderen, allemaal zaten ze vroeg of laat in een jeugdbeweging. Niet zo vreemd als je weet dat Agnes zelfs zo haar partner leerde kennen. "Ik herinner me dat ik als jong meisje lid was van De Roodkapjes", steekt Agnes van wal. "Dat was een jeugdbeweging op de lagere school, speciaal voor de meisjes van het zevende en achtste leerjaar. We deden op zaterdagnamiddag activiteiten en gingen zelfs op kamp. Dan trokken we te voet naar het kasteel van Wakken, waar we drie dagen verbleven. We hadden een heel toffe leidster, later heeft ze haar intrede gedaan in het klooster van Pittem."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!