Drie diamanten koppels in een en dezelfde straat

De Groeningebosstraat is nog een echte warme buurt. Vroeger waren de kinderen er aan het ravotten, nu zijn de klein- en achterkleinkinderen aan de beurt. © EDB
Redactie KW

Tijdens het straatfeest van de Groeningebosstraat werden drie diamanten koppels gevierd. Van de twaalf huizen die in de straat staan, zijn er drie bewoond door een koppel dat in 1958 in het huwelijksbootje stapte.

De eersten die hun diamanten huwelijkjubileum vierden waren Lucien Segers (86) en Edwige Manhaeve (82). Zij waren op 3 mei zestig jaar gehuwd. Walter Huygevelde (82) en Laurette Bourgeois (83) volgden op 17 mei. Op 2 augustus werden ook Walter Vandaele (84) en Claudette Raveel (81) een diamanten koppel.

Iedereen kent elkaar

In de Groeningebosstraat staan maar twaalf huizen en iedereen kent er elkaar. Het is er nog een echte warme buurt. Lucien en Edwige hebben vijf dochters, en de andere twee diamanten koppels hebben elk drie kinderen. “Onze kinderen zijn allemaal rond dezelfde leeftijden. Toen ze klein waren zetten we een kuip met water buiten in de zon en ze zwommen er allemaal in.” Er werd ook altijd wel gevoetbald in de doodlopende Groeningebosstraat. “Telkens er een van onze kinderen trouwde, was de hele straat uitgenodigd”, luidt het. “Maar huwelijksverjaardagen werden altijd enkel in familiekring gevierd.”

Fotobord

Dit jaar waren de drie diamanten jubilea voor de buren echter te speciaal om deze zomaar te laten voorbijgaan. “Telkens er een koppel zestig jaar getrouwd was, werd er een fotobord om ons te feliciteren voor de deur geplaatst”, vertelt Claudette. Ook op het straatfeest kwam een felicitatiebord boven.

De jubileumfeesten zelf werden voor de familie gehouden. Walter en Laurette zijn naar het stadhuis geweest. “Wij vonden het de moeite waard om eens te gaan. We zijn trouwens ook getrouwd in dezelfde zaal waar we nu gehuldigd werden voor ons jubileum.” We vroegen aan de koppels wat nu het geheim is van de Groeningebosstraat, waar zoveel koppels al lang samen zijn. “Het moet zijn dat het hier goede grond is. We laten elkaar gerust en komen nu en dan eens samen als het nodig is.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier