Drie avondactiviteiten bij de Torhoutse Marnixring

Het bestuur van de Marnixring met v.l.n.r. secretaris Johan Lozie, voorzitter Johan Willaert, penningmeester Eric Maertens, protocolmeester Christiane Vandoorne en ondervoorzitter Guido Billiet. © Foto JS
Johan Sabbe

De komende maanden organiseert de Torhoutse Marnixring Pater Callewaert drie avonden voor het brede publiek. De Vlaamse serviceclub bestaat 24 jaar en is dus bijna aan zilver toe.

De Torhoutse Marnixring telt dertig leden uit de regio. Het bestuur bestaat uit voorzitter Johan Willaert, ondervoorzitter Guido Billiet, secretaris Johan Lozie, penningmeester Eric Maertens en protocolmeester Christiane Vandoorne.

“Onze zogenoemde open avonden zijn opgebouwd rond actuele thema’s en zullen veel mensen van Torhout en omliggende gemeenten interesseren”, verzekert Johan Willaert. “We hopen op een grote opkomst.”

Bitcoin en bedrijven

Er wordt op dinsdag 13 maart van wal gestoken met een voordracht door Marnixring-lid Bart Strubbe over de blockchain technology. Die technologie schuilt achter de cryptomunt Bitcoin, maar is veel meer dan dat. Ze wordt aangezien als een nieuwe doorbraak in de online wereld, zelfs van dezelfde omvang als toen het internet zijn intrede deed. Leden én niet-leden zijn om 19.45 uur welkom in Salons Ter Leepe in Zedelgem. Deelnemen kost 40 euro voor de voordracht, een receptie en een maaltijd. Inschrijven gebeurt vooraf bij Christiane Vandoorne, christiane.vandoorne@telenet.be, 0478 34 69 49.

Op dinsdag 8 mei komt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van het Vlaams netwerk van ondernemingen Voka praten over Durven, vernieuwen en veroveren: uitdagingen voor ondernemers in de 21ste eeuw. Globalisering en digitalisering verleggen de grenzen van ondernemingen en creëren enorme kansen voor bedrijven die durven te vernieuwen. Hans Maertens geeft aan hoe onze Vlaamse ondernemingen zich kunnen opstellen in deze wereldwijde trend. Ook op deze avond is iedereen om 19.45 uur in Ter Leepe onder dezelfde voorwaarden welkom: 40 euro voor receptie, maaltijd en voordracht.

Lokaal politiek Debat

Op dinsdag 11 september ten slotte, een maand vóór de gemeenteraadsverkiezingen, is er een debatavond voorzien met de lijsttrekkers van de Torhoutse partijen, die hun programma komen toelichten en de vragen vanuit het publiek beantwoorden. Wat een boeiende avond zou moeten worden, wordt geleid door de Torhoutse professor Herwig Reynaert.

Het politieke debat heeft vanaf 19.45 uur in de Torhoutse zaal Club de B plaats met aansluitend een verzorgde receptie. Iedereen is uitgenodigd. De Marnixring is een internationale serviceclub met ongeveer zestig ringen en meer dan 1.300 leden, verspreid over Vlaanderen, Nederland, Frans-Vlaanderen en Zuid-Afrika.

Het doel is het verspreiden en bevorderen van de Nederlandse taal en cultuur. Daarmee is deze serviceclub uniek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier