Dreambeats en Bar La Gare keren terug naar wachtbekken in Kortemark

Dreambeats is straks aan zijn vijfde editie toe. © Foto Facebook
Redactie KW

Aan ambiance geen gebrek deze zomer: op 30 juni zet Kortemark zijn eerste zomerse danspasjes tijdens de vijfde editie van Dreambeats, terwijl Bar La Gare zijn deuren opengooit van 17 juli tot 17 augustus. Pieter Vanoverschelde organiseert beide evenementen, dus komen er drukke maanden aan voor hem.

“We keren met de lustrumeditie terug naar de roots”, aldus Pieter Vanoverschelde. “Vorig jaar weken we uit naar de weilanden langsheen de Koutermolenstraat, maar op 30 juni staan we weer paraat aan het wachtbekken. Toch is het niet helemaal dezelfde plek, want we slaan onze tenten op in de weide tussen wachtbekken en Nieuwstraat. Die site blijft toch iets speciaals: hoeveel gemeenten beschikken over zo’n uniek stukje natuur midden in het centrum? We zijn al druk bezig met de voorbereidingen en de eerste namen werden al bekend gemaakt. Zo is Regi weer van de partij, maar ook Jay Hardway, Thang en M.I.K.E. Push komen het beste van zichzelf geven. Op 30 juni willen we trouwens het publiek naast ons technopodium ook een retrostage aanbieden, waar oude bekende dj’s voor spektakel zorgen.”

5.000 festivalgangers

“Dit jaar kozen we als thema de Oudheid en aangezien dit onze vijfde editie betreft, zijn we aan het kijken om voor al onze aanwezigen iets speciaals te doen. Maar wat dat is, moet nog een verrassing blijven. We organiseren Dreambeats al vijf jaar met hetzelfde team: Robbe Vansevenant, Willem Deseure, Gilles Stuyck, Nicolas Dedecker en ikzelf. Mocht ik kunnen kiezen, ik zou graag eens als gewone bezoeker naar mijn eigen festival gaan, want de dag zelf kan je niet voluit genieten. Dan moet je overal brandjes gaan blussen, mensen sturen, bijspringen, informeren …”

“Hoeveel gemeenten beschikken over zo’n uniek stukje natuur midden in het centrum?”

“De ticketverkoop loopt nog steeds en er zijn slechts 5.000 festivalgangers toegelaten, dus wie nog geen kaartje heeft, wacht best niet te lang meer. We kregen onlangs ook het goede nieuws van het gemeentebestuur dat Bar La Gare opnieuw georganiseerd mag worden aan het wachtbekken. We waren de enige kandidaat, dus dat maakte het wel wat makkelijker.”

“We starten op 17 juli en we mogen een volle maand, tot en met 17 augustus, onze zomerse bar openhouden. We gaan door met dezelfde succesformule als vorig jaar en richten ons opnieuw tot een breed publiek. We gaan heus niet elke dag een discotheek openhouden, maar we zorgen toch voor heel wat evenementen en randanimatie.”

Bar La Gare zal plaatsvinden van 17 juli tot 17 augustus.
Bar La Gare zal plaatsvinden van 17 juli tot 17 augustus.© Foto Facebook

2.000 euro

“Er was één en ander te doen omtrent de 2.000 euro die moest betaald worden, maar wij als organisatie hebben er wel begrip voor. Je kan blijven discussiëren over het feit of het bedrag te hoog of te laag is, maar wij schreven ons in, wat dus impliceert dat we ermee akkoord gaan. Ik ben naast Dreambeats ook bezig met Bar La Gare, samen met Filip Lauwyck, Didier Meeschaert, Steven Haegebaert en Laurens Cappoen. We zijn ook vastberaden om van deze tweede editie opnieuw een geslaagd evenement te maken.”

(Jeffrey Dael)

Info: www.dreambeats.be en www.barlagare.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier