Dinsdag zijn op het strand tussen De Haan en Wenduine drie bommen uit de Tweede wereldoorlog tot ontploffing gebracht. De politie van Bredene/De Haan werd verwittigd en creëerde, in samenwerking met de Scheepvaartpolitie, een veiligheidsperimeter op het strand en in zee opdat niemand zou gekwetst geraken door rondvliegende brokstukken. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse.

Het bleek om drie Franse obussen met een diameter van 27 cm te gaan die in 1944 door de Duitsers van een nieuw ontstekingsmechanisme werden voorzien en op het strand werden geplaatst om te vermijden dat de geallieerden zouden landen. Eén voor één werden de springtuigen aan de laagwaterlijn in een 3 meter diepe put gelegd, toegedekt met een berg zand en tot ontploffing gebracht.

De opsporingswerken zijn al van begin november aan de gang tussen De Haan en Wenduine en er werden tot nu toe al een 20-tal springtuigen tot ontploffing gebracht. De politie verwacht dat dit de komende weken en maanden aan hetzelfde tempo zal doorgaan.