Dorpsrestaurant opent de deuren in Reninge

Enkele bezoekers klinken op de start van de dorpsrestaurant onder het goedkeurend oog van OCMW-voorzitter Monique Bertier, zorgcoach Chantal Vanzieleghem en directeur van wzc Hof Ten IJzer Jorgen Sijoen. © KVCL
Redactie KW

In wzc Hof Ten IJzer in Reninge opende het ‘dorpsrestaurant’ voor het eerst de deuren. Mensen met een beperking, langdurig zieken of thuiswonenden ouder dan 65 jaar kunnen er een keer per maand terecht voor een lekkere maaltijd.

Het dorpsrestaurant is een gezamenlijke organisatie van Hof ten IJzer vzw CZD, Zorg in de Binnentuin en het OCMW Lo-Reninge. Drie maanden geleden werd in Vleteren al een gelijkaardig initiatief opgestart.

“Er is bewust gekozen om de werking van de dorpsrestaurants in Vleteren en Reninge op elkaar af te stemmen”, zegt zorgcoach Chantal Vanzieleghem. “Inwoners van Vleteren en Lo-Reninge kunnen nu voortaan twee keer per maand naar een dorpsrestaurant om samen te eten in een gezellig decor en andere inwoners te ontmoeten. We creëren een gezellige ontmoetingsplaats en brengen de dienstverlening dichter bij de mensen. Zo zal de zorgcoach van ‘Zorg in de Binnentuin’ telkens van de partij zijn om een antwoord te geven op eventuele vragen.”

De eerste editie in Reninge lokte meteen 25 mensen. “Een onverhoopt succes”, zegt OCMW-voorzitter Monique Bertier. “Hof Ten IJzer is een ideale locatie. Alles is er bij de hand. We zijn heel blij dat het woonzorgcentrum de cafetaria ter beschikking stelt. De bedoeling is om ook af en toe een activiteit te organiseren.”

Tweede dinsdag van de maand

Het dorpsrestaurant in Reninge vindt telkens plaats op de tweede dinsdag van de maand in de cafetaria van Hof ten IJzer van 11.30 tot 14 uur, behalve tijdens de maanden juli en augustus. Een maaltijd bestaat uit soep, hoofdgerecht, dessert en koffie en kost 8,50 euro. Minder mobiele personen kunnen opgehaald en teruggebracht worden met een busje.

Vooraf reserveren is wel noodzakelijk en kan tot de vrijdag 16 uur voorafgaand aan het dorpsrestaurant bij Chantal Vanzieleghem 0478 88 67 02, zorgcoach@binnentuinwesthoek.be.

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier