Doek valt over De Vrije Kaarters

© LVW
Redactie KW

Na meer dan een halve eeuw valt het doek over De Vrije Kaarters. De vereniging huldigde voor de allerlaatste keer haar kampioenen. Reden van het stopzetten van de kaartclub is de definitieve sluiting van het lokaal The Skyline, gelegen aan de voet van de nieuwe grensbrug. Nadine Ooghe (56) stopt met het uitbaten van het café.

Nadine oefende 25 jaar lang de stiel uit van cafébazin. Destijds hield ze De Recital in de Vlamingenstraat open. Daarna het themacafé van de brandweer Alfa Papa Tango, wat verderop in de Vlamingenstraat. Inmiddels staat Nadine Ooghe al twaalf jaar achter de toog van The Skyline. Op zondag 11 maart worden in The Skyline trouwens de de laatste pinten getapt. De zaak is inmiddels verkocht aan iemand uit Koksijde.

De nieuwe eigenaar bezit aan de kust een aantal tabak- en drankzaken. The Skyline wordt met de grond gelijk gemaakt en in de plaats daarvan komt er een tabak- en drankzaak. Nadine Ooghe heeft inmiddels een nieuwe job gevonden. Ze werkt in Kinepolis en in de expohallen in Kortrijk. De Vrije Kaarters huldigden met gemengde gevoelen hun laatste kampioen Geert Gryson. De tweede plaats was voor Eric Depaepe en de derde plaats werd ingepalmd door André Deblock.

(LVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier