Dit najaar opnieuw reuzenrad op Ieperse Grote Markt

Het reuzenrad komt kosteloos naar Ieper. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Het Ieperse centrummanagement maakte het najaarsprogramma bekend. Blikvangers zijn het reuzenrad The View dat naar de Grote Markt komt en de vernieuwing van de kerstmarkt.

Klassieker op de Ieperse najaarskalender zijn de Tooghedagen van 7 tot en met 10 september. “We keren terug naar de basis met de Tooghedagen”, zei voorzitter Peter De Groote van vzw Centrummanagement. “Het Ieperse Autosalon zal plaatsvinden op de Grote Markt en is aan zijn derde editie toe. Nieuw is de streethockey die zal georganiseerd worden op de Grote Markt. In de Rijselstraat komt er dan weer een oldtimertreffen. Op het Vandepeereboomplein is er opnieuw Frietrock en op zondag zijn sportievelingen welkom voor Dwars door Ieper en de In Flanders Fields Marathon.”

Reuzenrad van 55 meter

Van 1 tot 31 oktober zal het Ieperse centrum baden in de sfeer van Halloween. “Blikvanger wordt het 55 meter hoge reuzenrad The View dat van 29 september tot en met 5 november zal neerstrijken op de Grote Markt”, gaat Peter De Groote verder. “In2016 hadden we al goede ervaringen met de komst van het Rue de Paris. Ik wil wel benadrukken dat het reuzenrad kosteloos komt. Dat heeft wel lange onderhandelingen gekost.”

Een derde speerpunt in de najaarsprogrammatie wordt Kerst in Ieper. “We noemen het niet meer kerstmarkt omdat het concept volledig vernieuwd wordt“, zegt Peter De Groote. “Enerzijds komen er minder chalets op de Grote Markt, maar anderzijds komt er wel een tweede kerstdorp op de binnenkoer van de lakenhallen. Daar worden chalets voorzien voor verenigingen. Uiteraard komt er opnieuw een ijspiste, maar wel een nieuwe. De ijspiste zal op een hoogte van 1 meter staan, volledige overdekt zijn in glas en de wanden zullen volledige doorzichtig zijn. Binnenin komen er twee kroonluchters”, klinkt het.

Zweefmolen van 38 meter hoog

“Ook nieuw is de 38 meter hoge zweefmolen die op de Grote Markt zal staan tijdens de eindejaarsperiode. Verder komt er een huis van de kerstman en een kersttreintje dat de randparkings zal verbinden met de binnenstad.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier