Discussie over inplanting ondergrondse glascontainer in Zande

14/11/17 om 09:17 - Bijgewerkt om 09:15

Burgemeester Patrick Lanssens (SP.A) en eerste schepen Dirk Ampoorter (SP.A) raakten het op de Koekelaarse gemeenteraad niet eens over de inplanting van een ondergrondse glascontainer bij de kerk van de deelgemeente Zande.

Discussie over inplanting ondergrondse glascontainer in Zande

De twijfel rond de inplanting van de container kwam er na een vraag van oppositieraadslid Frans Verhelst (Open VLD).

"De glascontainer die verplaatst werd naar de kerk in Zande zorgt voor geluidsoverlast.", stelt Frans Verhelst, "Is het wel noodzakelijk dat de container verplaatst werd naar het centrum ? Bovendien zal er ook parking verloren gaan als de container vervangen wordt door een ondergrondse container. Zou de plaats waar de container vroeger stond geen betere locatie zijn ?"

"De huidige bovengrondse container is slechts voorlopig in afwachting dat er een ondergrondse container komt.", antwoordde milieuschepen Dirk Ampoorter (SP.A), "Een ondergrondse container zal ook voor minder lawaai zorgen dan een exemplaar dat bovengronds staat. De ondergrondse container zal zich overigens meer richting kerk bevinden en zal geplaatst worden waar zich nu struikgewas bevindt."

De schepen kreeg steun van burgemeester Patrick Lanssens (SP.A). "Aan de kerk woont niemand, dus er zou minder hinder moeten zijn dan op andere locaties", meent de burgemeester. "Vroeger stond de container opgesteld in een doodlopende straat wat niet ideaal was voor de verkeerscirculatie."

Frans Verhelst kwam echter evenwel met een plan met de inplanting van de container op de proppen. "Uit het plan blijkt dat de container niet op de door u aangeduide plaats in het struikgewas gebouwd zal worden, maar op de parking.", aldus Frans Verhelst. "De container komt zeker niet op de plaats die aangeduid is op het plan.", repliceerde schepen Ampoorter. Burgemeester Patrick Lansens meende dan weer dat de locatie die aangeduid was op het plan dat Frans Verhelst bovenhaalde wel juist is. Schepen Ampoorter beëindigde de discussie met de belofte dat zal nagetrokken worden waar de container precies ingeplant zal worden.

(BCH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!