Directie pareert kritiek over geurhinder bij Ursa

06/07/18 om 05:40 - Bijgewerkt op 07/07/18 om 11:50

De laatste weken zijn er opnieuw heel wat klachten omtrent geurhinder die veroorzaakt wordt door glaswolproducent Ursa in de Pitantiestraat in Desselgem. Voornamelijk bewoners uit Desselgem en Sint-Eloois-Vijve klagen over een ingrijpende geur die vooral waarneembaar is bij noordenwind. De directie gaat nu een onafhankelijk onderzoeksbureau aanstellen om de problematiek te onderzoeken.

De controverse rond geurhinder bij Ursa, het vroegere Isoglass, is absoluut niet nieuw. Ook in 2015, 2013, 2012, 2010 en nog daarvoor werden er al vernietigende krantenartikels geschreven en kwam het bedrijf ter sprake in de Waregemse gemeenteraad. De directie ging wel telkens in dialoog met de bevolking en probeerde al verschillende oplossingen uit om de problemen te verhelpen, maar desondanks blijft de geurhinder tot op vandaag bestaan. Sinds een bewoner van een omliggende straat enkele dagen geleden een bericht plaatste op de Facebook-groep 'Je bent van Desselgem als je..' om te vragen wie er nog last had van geurhinder, gaat de vermeende overlast opnieuw over de tongen in Desselgem.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!