Dinky is eerste blindengeleidepaardje van Europa

13/03/19 om 16:33 - Bijgewerkt om 17:24

Een eigen Instagramaccount, een privésponsor én een dak boven het hoofd: het eerste blindengeleidenpaardje van Europa heeft officieel een thuis. Monique Van den Abbeel (43) bouwde een speciaal tuinhuisje aan haar woning in Assebroek om het dier onderdak te kunnen geven. Dinky zelf voelt zich na één nacht al helemaal thuis in de omgeving. "Het voelt alsof hij hier al jaren is. Binnenkort gaan we voor het eerst samen boodschappen doen", glundert Monique.

Het verhaal van Monique Van den Abbeel en haar paard is ondertussen bekend. De vrouw is geboren met glaucoom, een oogaandoening. Sinds haar elfde is ze zo goed als blind. Na het overlijden van haar elfjarige hulphond Xena moest ze op zoek naar een nieuwe assistent. Zo kwam ze uit in Tongeren, waar men bezig was met het opleiden van een paard. Na het eerste contact werd snel duidelijk dat Dinky het eerste blindengeleidenpaardje van Europa zou worden. Het dier maakte de voorbije maanden kennis met Monique en mocht sporadisch al eens op bezoek komen. Sinds dinsdag heeft Dinky een eigen stu...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!