Diksmuide lanceert mantelzorgcafé De Pardessus

Schepen Jan Van Acker en Els Terryn van het sociaal huis stellen 'De Pardessus' voor. © ACK
Redactie KW

De Pardessus, dat is de naam die werd gekozen voor het mantelzorgcafé dat eens in de maand een activiteit voor mantelzorgers aanbiedt. Els Terryn van het Sociaal Huis en Schepen Jan Van Acker stelden woensdagavond het mantelzorgcafé voor. Het gaat om een praatcafé voor mensenpersonen die zorgen voor een naaste.

Het doel is wat gezelligheid onder de mantelzorgers brengen, hen eens uit hun zorgen helpen en in contact komen met anderen die dezelfde problemen ondervinden. Dinsdag 28 mei opent De Pardessus om 14 uur en om 19 uur in OC De Zwaan in Vladslo met info over tegemoetkomingen voor mantelzorgers en zorggebruikers. Het is de bedoeling dat De Pardessus telkens in een andere plaats zal doorgaan. Initiatiefnemers van dit project zijn het Sociaal Huis van Diksmuide, IDrops en de locale dienstencentra, ontmoetingscentra en woonzorgcentra van Diksmuide.

Volgende data zijn: 18 juni in het WZC Ysreheem met een dessertenbuffet voor alle mantelzorgers in Diksmuide in het kader van de dag van de Mantelzorger. 23 juli een Zomerwandeling in het provinciaal bezoekerscentrum de Blankaart, 27 augustus uitleg over Thuiszorg en opvangmogelijkheden in LDC Ten Patershove in Diksmuide, 24 september lachsessie voor mantelzorgers in OC De Kring in Keiem en 22 oktober Zelfzrg en veerkracht in LDC Ten Patershove, er staat dus al heel wat op het programma, het mantelzorgcafé is gratis. Voor contact en inschrijven kan men terecht bij Els Terryn via sociaal.huis@diksmuide.be en via 051 79 37 93.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier