Dignum Bossuyt is de nieuwe voorzitter van Jong Unizo Waregem: “Wachtlijst is erkenning”

Dignum Bossuyt neemt zondag de fakkel over als voorzitter van Jong Unizo. © DJW
Redactie KW

De Waregemse afdeling van Jong Unizo heeft met Dignum Bossuyt (29) een pas verkozen ondernemende voorzitter in huis die van middenstandsorganisatie samen met de collega’s van het bestuur verder wil uitbouwen. Nu zondag 13 januari worden voorzitter en bestuur in café Den Hemel voorgesteld tijdens de nieuwjaarsreceptie, die begint om 11 uur.

“Ik ben een rasechte Waregemnaar en kleinzoon van Jules Beirlaen”, aldus Dignum Bossuyt. “Iedereen kende hem voor zijn wildpasteien, zijn hazenpâté en andere fijne waren. Zelf ben ik actief in de sector van de heftrucks en werk daarvoor samen met een firma uit Oudenaarde. Wij verkopen tweedehands heftrucks. En eerder zat ik in de wereld van de batterijen, bij Battery Supplies.”

Mijn uitdaging? De kennis, techniek en ervaring bij elkaar brengen

“Eigenlijk ben ik zelf al vrijwel altijd bezig geweest met en in het bedrijfsleven. De stap naar Jong Unizo was vlug gezet. Hoewel ik wel eventjes heb gewacht toen ze mij polsten om voorzitter te worden van de organisatie. Uiteindelijk heb ik toegezegd.”

Jong Unizo opereert als een zelfstandige en onafhankelijke vereniging, los van Unizo Waregem die een eigen werking heeft. Dignum Bossuyt wil dat ook zo houden.

“We verdedigen wel dezelfde belangen, maar gaan elk onze eigen weg. Zelf vind ik het heel belangrijk om de jonge Waregemse ondernemers een stem te geven, een forum aan te bieden en tegelijk ook steun te bieden als dat nodig is. Zo gaan wij dit en volgend jaar zeker lokale, ondernemende initiatieven en projecten ondersteunen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zondag zal een en ander wel duidelijk worden. We lichten ons jaarprogramma toe bij een hapje en een drankje.”

De nieuwe voorzitter stipt aan dat lid worden van Jong Unizo echt wel voordelen biedt, al is het maar omdat je als ondernemende jongere kennis maakt met collega’s die eveneens zelfstandig werken.

“We hebben vaak met dezelfde problemen te kampen en moeten daarvoor zoeken naar effectieve oplossingen. Als je lid bent van de vereniging, verloopt dat soms gemakkelijker. Onder andere omdat je er met de andere leden kunt over praten, waardoor je suggesties krijgt aangereikt. Alle kennis met elkaar delen kan heel verrijkend werken. Dat bewijzen alvast de vele ontmoetingen in de loop van het jaar.”

Wachtlijst

Momenteel telt Jong Unizo 25 bestuursleden. Daarmee is de limiet bereikt. Opvolgers of vervangers zoeken zal niet moeilijk zijn, omdat er een wachtlijst is van een tiental geïnteresseerde jongeren. “Die wachtlijst bewijst in elk geval dat onze organisatie aandacht krijgt en dat er toch een aantal generatiegenoten uit de ondernemerswereld zijn die er graag bij willen horen”, meent Dignum.

“Het is ook een teken van erkenning en het illustreert perfect dat het jonge ondernemerschap wel degelijk leeft in Waregem. Wat wij allemaal organiseren? De jaarlijkse Pré Congé in juni, waarvan wij voor 2019 straks de datum en de locatie zullen vastleggen. Daarnaast ook het evenement Jong Unizo Invites, waarbij we zestig ondernemers bijeen brengen en die in groepjes verdelen. We nodigen aan elke tafel een gast uit, met wie er wordt gediscussieerd en naar wie de deelnemers luisteren. Bedoeling van deze avond is elkaar degelijk informatie bieden over zaken die iedereen uit de sector aanbelangt. Intussen hebben wij een werkgroep opgericht die ervoor moet zorgen dat Jong Unizo in het Waregemse nog aan meer naambekendheid wint.”

Dat er in de stad heel wat jonge volwassenen de stap zetten naar een zelfstandige job, heeft volgens Dignum Bossuyt alles te maken met het gunstige ondernemersklimaat in de Waregemse regio.

“Waregem vormt met Roeselare, Tielt en richting Oost-Vlaanderen een gouden driehoek. Wat ook telt is de vaste wil van de gemeentebesturen, de burgemeesters en de schepenen om daarvoor de nodige ruimte te geven. Dat resulteert in goed ingerichte bedrijventerreinen en industriezones, maar ook in een hele rits eenmanszaken die er elk op hun manier voor zorgen dat de lokale economie goed draait en veel werkgelegenheid mogelijk maakt. Voor Jong Unizo komt het er dan op aan de ervaringen, de kennis en de techniekjes uit de sector bij elkaar te brengen en die door te geven om er van te leren. Als voorzitter zie ik het als een grote uitdaging om daar de komende tijd doorgedreven werk van te blijven maken”, besluit de nieuwe voorzitter. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier