Dieter Quaegebeur versterkt SP.A Ingelmunster

Dieter Quaegebeur, de nieuwe kandidaat bij SP.A, tussen OCMW-voorzitter Dries Couckuyt (links) en eerste schepen Enigo Vandendriessche. © FODI
Redactie KW

SP.A Ingelmunster kan Dieter Quaegebeur aan haar team toevoegen. De 44-jarige man werkt als ambulancier. “Ik hecht veel belang aan zorg. Die waarde vind ik bij SP.A terug.”

Dieter Quaegebeur is allesbehalve een onbekende in Ingelmunster. Jaarlijks speelt hij mee met Toneelkring Uylenspieghel en ook bij het feestcomité van voetbalclub Schoenen Devolder is hij een vaste waarde. Dit jaar gaat hij ook voor de vierde keer als kok met de vormelingen mee op weekend.

Dieter woont samen met zijn man Lorenso Allaert in de Weststraat en als ambulancier staat hij in voor niet-dringend ziekenvervoer. Het socialisme zit bij Dieter in het bloed. Zijn grootvader Jozef Soenens zetelde voor de toenmalige SP in het partijbestuur in Izegem. Zijn eigen interesse in politiek is altijd erg groot geweest. “De Ingelmunsterse SP.A-afdeling is heel goed bezig. De manier waarop de socialisten in Ingelmunster aan politiek doen, is een voorbeeld voor veel partijen”, zegt Dieter.

“Vorig jaar organiseerden ze onder de naam Het ei van Ingelmunster een bevraging onder de hele bevolking. Een politieke partij moet de moeite doen om naar alle inwoners te luisteren. Die inspraak spreekt me heel erg aan. Het is fantastisch hoe Dries en Enigo SP.A Ingelmunster weer op de rails hebben gekregen. De dynamiek die je vandaag ziet, gaf mij veel goesting om mee te doen.”

Kasteelpark

Dieter wil een versterking zijn voor de huidige SP.A-ploeg. Hij wil met iedereen samenwerken, want politiek gaat over mensen, los van kleur of zuilen. “Maar ik voel me het best bij SP.A, de partij die het meest rekening houdt met de werkmens. Ik heb zelf een lange weg afgelegd en altijd moeten knokken om er te geraken. Hierdoor kan ik me goed inleven in mensen die het minder goed hebben.”

De thema’s zorg en senioren liggen hem na aan het hart. Voor zijn werk komt Dieter regelmatig in woonzorgcentra, waardoor hij zich goed kan inleven in de situatie van senioren. Eenzaamheid is er een groot probleem. Daarom probeert hij altijd tijd te maken voor de mensen die hij vervoert. “Ik wil me inzetten voor senioren, zij zijn onze voorgangers, we moeten hen met het grootste respect behandelen. En ook voor de komende generaties moeten we zorgen. Ik heb goede banden met de jeugd en de politiek moet hen alle kansen geven, zij zijn onze toekomst..”

Toerisme is ook een van zijn stokpaardjes. “Ingelmunster heeft in het verleden op dat vlak te veel kansen laten liggen. Ik heb vele jaren in de Kasteelkelder gewerkt en het toeristisch potentieel van het park is enorm. Het is heel spijtig dat het al enkele jaren gesloten is.”

(PADI)