Dienstenchequebedrijf GreenHouse uit Waregem overgenomen

CEO van GreenHouse Philip Nichelson en rechts investeerder Nico Daenens van Group Nastor. © GF
Redactie KW

GreenHouse Dienstencheques, met hoofdzetel in Waregem, heeft een nieuwe eigenaar. Het bedrijf komt in handen van Group Nastor, een investeringsgroep waarin onder meer Nico Daenens participeert, een ondernemer met ruime ervaring in de sector van poetsbedrijven die met dienstencheques werken.

GreenHouse Dienstencheques werd 15 jaar geleden opgericht. Aanvankelijk was het alleen in West-Vlaanderen actief, maar mettertijd werd het werkgebied uitgebreid en de jongste jaren kwamen er ook vestigingen in Antwerpen en Limburg. Vandaag is GreenHouse één van de grotere spelers in de dienstenchequesector in Vlaanderen. Het heeft een netwerk van 37 kantoren en ruim 3.500 medewerkers. In 2017 werd een omzet van 70 miljoen euro neergezet.

De aandeelhouders van GreenHouse gingen eerder dit jaar op zoek naar een overnemer. Die vonden ze in Group Nastor. Philip Nichelson: “We wisten dat onze private equity partner Vectis wou uittreden en naar aanleiding daarvan waren we op zoek naar een nieuwe investeerder. We wilden een partij die mee de toekomst van het bedrijf zou verzekeren. Uiteindelijk zijn we bij Nico Daenens uitgekomen en is het een ruimer verhaal geworden. Dat GreenHouse in handen komt van mensen met ervaring in de sector, die ons DNA zullen respecteren, is voor al onze medewerkers een goeie zaak.”

Nico Daenens, een 48-jarige ondernemer uit Brugge, is één van de investeerders in Group Nastor. Hij richtte in 2004 het dienstenchequebedrijf Dienstenaanhuis op. Door de jaren heen integreerde hij een reeks van kleinere en middelgrote bedrijven uit de sector in de Group Daenens, die nu 3.700 medewerkers telt en een omzet van zo’n 70 miljoen euro haalt. Hij participeert ook in de Groep Fimmus, die onder meer Plus Home Services omvat, en in dienstenchequebedrijven in Brussel en Wallonië.

15 jaar passie

Nico Daenens: “Ik heb al 15 jaar een passie voor deze sector. We geven kansen aan mensen die gemotiveerd zijn om in deze sector aan de slag te gaan, en tegelijk bieden we ondersteuning voor gezinnen, alleenstaanden en senioren die dankzij de dienstencheques meer tijd kunnen vrijmaken voor andere dingen dan poetsen. Dat levert een bijzondere maatschappelijke toegevoegde waarde op.”

“Ik geloof dat we onze sector nog verder moeten professionaliseren en blijven werken aan kwalitatieve dienstverlening, waarin de huishoudhulp een centrale rol speelt. Onze huishoudhulpen moeten voldoening halen uit hun job en mogen fier zijn op wat ze doen. Daarom vind ik inspraak en samen werken aan voortdurende verbetering erg belangrijk. We kijken dus naar deze sector vanuit veel meer dan een louter economische redenering”, stelt Daenens.

GreenHouse blijft een zelfstandig bedrijf

Via Group Nastor is hij nu ook betrokken bij de overname van GreenHouse. “Het is een mooi bedrijf dat uitgegroeid is tot een sterk en rendabel merk in Vlaanderen. Er zit dus een goed management aan het stuur. Philip Nichelson blijft ook aan boord als CEO. Het is de ambitie van Groep Nastor om GreenHouse verder te laten groeien als zelfstandige entiteit. We geloven in de eigen kracht van het bedrijf. Het is het eigen DNA dat het succes bepaalt en toelaat om de onderneming verder te laten ontwikkelen”, besluit Nico Daenens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier