Desselgemse Leiezonen gooien alle clichés van concert overboord

Foto DJW
Redactie KW

Fanfaranders is de naam van het jaarlijkse concert dat het Desselgems fanfareorkest KVM de Leiezonen in cultuurcentrum de Schakel brengt. Zoals de naam laat vermoeden gaat het over een heel speciaal concept waarbij voor deze editie het huwelijk centraal staat en het muziekevenement als ondertitel ‘We’re tying the knot’ meekreeg.

Een van de bedenkers van het project is Karl Vandenberghe, zelf eminent spelend lid van het muziekgezelschap dat in juli vorig jaar in zijn categorie vice-wereldkampioen werd en van het stadsbestuur opnieuw de naam mag dragen van cultureel ambassadeur van Waregem. De andere drie collega’s van Karl die mee het scenario van de avond uitwerkten zijn Krist Balcan, Hans Debrabandere en Dries Dewaele.

Dat het concert, dat zaterdag 14 april om 20 uur plaatsvindt, rond een huwelijksfeest draait moet je eveneens letterlijk nemen. Om te beginnen heb je het jonge koppeltje Tom en Ann dat in de raadzaal van het stadhuis wordt ontvangen door schepen Pietro Iacopucci die het burgerlijk luikje van de trouw zal afwerken.

Personages

Karl Vandenberghe: “De schepen ontvangt de trouwers plus de genodigden (Leiezonen) in de feestzaal en doet alles wat nodig is om het huwelijk officieel te voltooien. Precies zoals in het echt, dus. Daarop volgt de receptie waarbij enkele kleinere ensembles van de Leiezonen muziekjes spelen, inclusief ‘nonkel’ Ruben op zijn accordeon. Rond 20 uur stapt het gezelschap van de hal in het stadhuis naar de Schakel, precies aan de overkant. Daar begint om 20.15 uur het avondfeest en zal het publiek in de schouwburg dan al present zijn. Op de bühne zie je het decor van een Toscaans buitenfeest, compleet met tent, lampionnen en twee lange feesttafels voor bruid en bruidegom, familie en genodigden. Daarbij hoort ook een tiental leerlingen van de klas ‘woord’ van leerkracht Sabine Decuypere die les geeft aan de stedelijke kunstacademie in de Olmstraat. Het eigenlijke trouwfeest gaat dan van start met hapjes, lekker eten, verschillende acts en speeches. Uiteraard is er ook een zatte oom in het spel. Enfin, op het podium voeren wij allerlei figuren en personages op die iedereen wel kent van een of andere trouwpartij die hij of zij heeft meegemaakt.” (DJW)

Info: www.kmvdeleiezonen.be of info@kmvdeleiezonen.be Tickets: 12 euro en 30 euro (vip).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier