Desselgemse apotheek transformeert in drie sportzalen én lunchbar

Annelies Valepyn en Virgil Ergo in de lunchbar van hun FitStudio. © PNW
Redactie KW

Wie nu en dan passeert in de Liebaardstraat, heeft het waarschijnlijk al gezien: er zijn grote werken aan de gang in het voormalige pand van apotheek Van Wynsberghe. “Op heel korte termijn willen we er onze FitStudio in vestigen. Heftig, maar dat komt helemaal in orde”, klinkt het bij uitbaters Annelies Valepyn en Virgil Ergo.

De plannen zijn groots, maar het sportieve duo ziet het zitten. “Op Valentijn kregen we de sleutel van het pand en over iets meer dan 2 weken (30 en 31 maart, red.) gaan we officieel open”, vertelt Annelies. Om hun FitStudio te beschrijven, heb je meer dan 2 woorden nodig. “We houden ons inderdaad met veel zaken bezig,” lacht Virgil. “Sport- en voedingsbegeleiding op maat, groepslessen, personal training en natuurlijk onze Fit Shop en Fit Bar.”

Die Fit Shop en Fit Bar bevinden zich in de oude winkelruimte van de apotheek. “Hier bieden we bagels, wraps, soep, tapas en smoothies, allemaal gezond en versgemaakt. Je zal hier geen friteuse vinden”, stelt het koppel. “Het is trouwens ook zo dat iedereen hier welkom is. Je moet absoluut geen sportlessen nemen om hier iets te eten.” De lunchbar zal elke werkdag open zijn van 9 uur tot 21 uur. “Zo kunnen mensen die meteen na hun werk willen sporten ook snel nog een hapje eten in onze lunchbar”, zegt Annelies.

Elektrostimulatie

Het koppel kan ook uitpakken met een uniek sportconcept. “Als één van de eerste in de regio hebben wij een e-fit-systeem. Dat is een fitnessmethode waarbij de sporter een pak draagt en 20 minuten onder begeleiding sport. Door de elektrostimulatie is een training van 20 minuten het equivalent van 90 minuten sporten”, gaat Annelies verder. “Ook mensen die bijvoorbeeld revalideren van een blessure kunnen aan e-fit doen.”

Op zaterdag 30 maart vindt de officiële opening van de FitStudio plaats. Daarbij zullen enkele prominenten aanwezig zijn: dj Dimitri Vantomme, Miss België Elena Castro Suarez en Miss België-organisator Darline Devos. “De burgemeester, Kurt Vanryckeghem, zal het lintje doorknippen. Maar daarvoor moeten we nog twee weken hard doorwerken”, besluiten Annelies en Virgil. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier