Design kopen én iets drinken? Dat kan bij Interieurbar Smaaak in Brugge

Architect Thomas Coucke wordt bijgestaan door interieurvormgever Isabelle Wittevrongel. © PDV
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

In de Jozef Suvéestraat kan je sinds kort terecht in Interieurbar en Ontwerpstudio Smaaak. Het gaat om een project van de Brugse architect Thomas Coucke. “Met de bar verlagen we de drempel om kennis te maken met onze inrichtings- en decoratieprojecten”, zegt de uitbater.

Wie graag in een rustige sfeer iets wil drinken, maar ook geboeid is door interieur en decoratie kan sinds 10 maart terecht bij Interieurbar Smaaak in de Jozef Suvéestraat 20 in Brugge. Het wat verloren Suvéestraatje, verscholen tussen de Vismarkt en het Astridpark krijgt hierdoor meer en meer een eigen smoel. Er huist immers ook al een mooie ginbar, een gespecialiseerde kaaswinkel, een kunsthuis en er zijn volop werken aan de gang voor een mooi nieuw handelspand met appartementen.

Smaaak wordt uitgebaat door de Brugse architect Thomas Coucke. Hij geniet een behoorlijk grote faam voor zijn totaalinrichting van onder andere een aantal gekende horecazaken. Hij stond onder meer in voor de inrichting van restaurant Lion Belge, een vestiging van wafelzaak Chez Albert, enkele Ellis Gourmet hamburgerrestaurants, de uitbreiding van restaurant De Jonkman, fijnproeverij TouGou, Bistro Pastis, enzovoort.

Inrichtingsprojecten

In interieurbar Smaaak wordt hij bijgestaan door interieurvormgever Isabelle Wittevrongel, die ook als grafisch vormgever haar steentje bijdraagt. “Met de bar, die open is op zondag, maandag en dinsdag, proberen we de mensen op een aangename manier te laten kennismaken met onze inrichtings- en decoratieprojecten”, legt Thomas Coucke uit.

Overal hebben we geprobeerd om een wow-gevoel te creëren

“De klanten kunnen plaats nemen aan de tafels die ik zelf ontworpen heb. Hier kunnen ze gewoon iets komen drinken, een klein hapje eten en ondertussen op een ontspannen manier de beleving in zich opnemen. Overal hebben we geprobeerd om een wow-gevoel te creëren. Specifiek gericht op de horeca vind je hier bijvoorbeeld ook onze mos- en kurkpanelen. Deze zijn bijzonder decoratief, maar hebben ook een geluidsdempende werking. Bezoekers kunnen er ook kennismaken met diverse soorten verlichting, barstoelen, zeteltjes en ga zo maar door. Geïnteresseerden kunnen ook een afspraak maken buiten de openingsuren van de bar.”

Mooie wijnkaart

Smaaak is echter ook een echte bar waar iedereen welkom is. Isabelle Wittevrongel vult aan: “We hebben een erg mooie wijnkaart met negen rode wijnen, zes witte wijnen en drie soorten bubbels per glas en telkens aan betaalbare prijzen. We hebben ook enkele echte toppers op onze wijnlijst staan. Op de kaart staan bovendien enkele kleine hapjes, zoals fijne kazen, gedroogde ham, tapenades, geroosterde pompoen, telkens vergezeld van zuurdesembrood.”

“We werken zoveel mogelijk samen met handelaars uit de buurt, zoals de ginbar en de kaaswinkel in de straat. Croissants voor ‘s morgens halen we bij bakkerij Schaeverbeke aan de andere kant van het Astridpark. We streven ernaar zoveel mogelijk met biologische producten te werken en dragen ook ons steentje bij aan het beperken van de afvalberg. We proberen zoveel mogelijk kleine verpakkingen te mijden. Bij de koffie krijg je melk en suiker uit een kannetje in de plaats van zo’n plastic potje of een klein zakje.”


Smaaak, Jozef Suvéestraat 20, is geopend op zondag, maandag en dinsdag, telkens van 10 uur tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier