Dertig maanden cel voor brutaal geweld tegen politieagenten in Oostende

Redactie KW

Een 65-jarige Oostendenaar heeft in de Brugse rechtbank 30 maanden cel gekregen, waarvan 27 maanden voorwaardelijk, voor geweld tegen de politie in Oostende.

Op 19 maart 2016 klopten twee agenten aan bij de flat van Luc T. in de Troonstraat in Oostende. De muziek stond loeihard en omdat er niemand kwam opendoen, werd de slotenmaker opgeroepen. In de slaapkamer troffen de agenten T. aan op de grond naast zijn bed, gewikkeld in een laken. Toen de agenten hem wakker maakten, ging T. als een razende tekeer.

Een agente werd zo zwaar toegetakeld dat zij negen maanden moest revalideren. En haar collega werd zo hard in het kruis geschopt dat hij een dubbele liesbreuk opliep. Met versterkingen en pepperspray kon T. uiteindelijk overmeesterd worden.

Volgens zijn advocate Judith Demeyer was T. na meditatie en een glas wijn in een diepe slaap gesukkeld. “Toen hij plots bruut gewekt werd, had hij niet meteen door dat het om agenten ging en voelde hij zich bedreigd”, stelde ze. De twee agenten en de stad Oostende kregen een schadevergoeding toegekend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier