Dertiende boek leidt tot unieke vondst

10/08/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 10:08

Op 9 september komt het boek 'Op en Rond de Pottelberg, een wijk van mensen' uit. Het boek van hoofdauteur Johan Mattelaer en gastauteurs Bernard Pauwels en Filip Decock, schetst en illustreert het verhaal van de wijk door de eeuwen heen. "De voorbereiding leidde zelfs tot de vondst van een verloren Mariabeeld", glundert Johan.

Johan Mattelaer (80), geboren en getogen Kortrijkzaan en uroloog op rust, is niet aan zijn proefstuk toe wat schrijven betreft. Met dit boek is hij aan zijn dertiende toe. "Het getal 13 brengt geluk", lacht hij. Johan doorliep het Sint-Amandscollege in Kortrijk en de universiteit in Leuven. Hij genoot vier jaar opleiding chirurgie in Brugge en drie jaar urologie in onder meer Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk. Van 1969 tot 2003 was hij als uroloog beroepshalve verbonden aan het Hospitaal Kortrijk, de Kliniek Sint-Maarten en AZ Groeninge. Hij schreef daar trouwens het boek over 'Van Hospitaal tot AZ Groeninge, de geschiedenis van de ziekenzorg te Kortrijk'. "Ik ben altijd nauw verbonden geweest met ziekenzorg en de klinieken in Kortrijk. Ik nam alles steeds ter harte", gaat Johan verder. Op 9 september komt zijn nieuwste boek uit: 'Op en Rond de Pottelberg, een wijk van mensen'. Johan coördineerde het geheel en schreef het hoofdaandeel. Stadsambtenaar Filip Decock en Bernard Pau...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!