Derde verjaardag van de Veurnewandelclub gevierd met wandeling en feestmaaltijd

De groep wandelaars die vrijdag meestapte in een wandeling rond Steenkerke. © Foto JT
Redactie KW

“Het succes van het steeds groeiende aantal leden is vooral te danken aan de mond-tot-mondreclame, maar ook aan het bestuursteam waar Dirk Vermeulen, Jean-Pierre Verhaeghe, Bennet Hellebuck, Joel Sticker en Françoise Jacobs deel van uit maken”, zegt voorzitter Jean-Pierre Vantielcke.

Naast de tweewekelijkse wandelingen in Vlaanderen, waar telkens een 50-tal wandelaars van alle leeftijden aan deelnemen, organiseert de wandelclub ook enkele daguitstappen. Zo trok de wandelclub recent naar het Franse Bièrne en Coudekerque. Een daguitstap naar Cap Blanc-Nez en Wissant staat binnenkort op het programma.

Ook benefietwandelingen voor een goed doel stonden en staan ook op het programma. Onlangs werd gewandeld in Oostduinkerke waar iedereen die deelnam 7 euro sponsorde ten voordele van de bestrijding van een kinderziekte. Ook een kermiswandeling rond de wijk Nieuwstad en het dorp Steenkerke komen binnenkort aan bod.

Als het mogelijk is, wordt er een bedrijf op de wandelroute bezocht. Zo werd op donderdag 26 april meubelbedrijf Vorm-Korim in Veurne bezocht. Dit laat toe dat de mensen beter de bedrijvigheden kennen van de ondernemingen in eigen streek.

Ook werd er vorig jaar een wandelreis georganiseerd naar Kerkrade. Dit jaar, in juni, reist de groep naar het stadje Munster in de Vogezen. In september wordt Bouillon in de Ardennen afgewandeld.

Elsje Degrieck en Klaas Vermeulen, de twee jongste wandelaars, werden bedacht met een leuk geschenk. Twee wandelaars misten in 2017 geen enkele wandeling. Christiane Decreton en Roger Tourlouse werden daarvoor in de bloemen gezet. Sponsors van enkele Veurnse bedrijven zorgden voor warme en regenbestendige kledij. Tien van de leden slaagden voor de opleiding van gemachtigd opzichter waardoor de groep nog veiliger kan begeleid worden tijdens hun wandelingen. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier