Derde generatie bij Sport Lauwers: "We verkopen hier liever sport dan het zelf te moeten doen"

09/02/18 om 07:00 - Bijgewerkt om 09:02

Met Jana en Gerben komt er een derde generatie aan het roer van sportzaak Lauwers. De kinderen van Katelijn en Katrien worden mede zaakvoerders in de winkel, die 55 jaar geleden door Joris en Lucette werd opgericht. Vandaag opent deze opnieuw de deuren na een grondige renovatie. Het geheim van de succesvolle zaak? "Een goede zulle", zegt Lucette. "En een beetje sjanse" zegt Joris. Maar vooral: altijd de nieuwe trends verwelkomen als opportuniteiten.

Zestien vierkante meter, zo groot was de eerste 'Sport Lauwers' in 1962, toen nog in de Menenstraat. Joris Lauwers (83) was net als zijn vader schoenmaker. Hij maakte en herstelde schoenen in alle vormen en soorten: sandalen, orthopedische schoenen en voetbalschoenen. Tot wel 120 paar per week. Toen Joris zag dat de klanten kant-en-klare schoenen van een merk verkozen, speelde hij in op de nieuwe trend. Iets dat de familie in de loop der jaren nog vaak en met succes zou doen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!