Dentergemse sportievelingen gehuldigd tijdens de sport-kampioenhulde

Op de foto zien we de sportclub van het jaar 2018: KZ Dentergem U17. © foto NS
Redactie KW

De jaarlijkse sport- kampioenhulde vond plaats op vrijdag 25 januari. Heel wat sportmensen kregen een eervolle huldiging voor hun schitterende sportprestaties.

De huldiging vond plaats in het Jeugd en Ontmoetingscentrum. Heel wat toeschouwers kwamen af en waren benieuwd naar het eindresultaat. Verschillende categorieën kwamen aan bod. Er was een huldiging omtrent de clubkampioenen, de sportvrouw en sportman, beloftevolle jongeren en een laureaat der sportverdienste. Na de huldiging konden de sportclubs deelnemen aan de sportquiz.

Bij de clubkampioenen werden er verschillende sportverenigingen gehuldigd. Daarbovenop werd er één sportclub apart gehuldigd. KZ Dentergem U17 werd de sportclub van het jaar 2018. Er mocht één laureaat sportverdienste op het podium komen en dat was Eric Vansteenkiste uit Dentergem. Eric is heel actief binnen KZ Dentergem en dit als vrijwilliger.

Sportvrouw en sportman

Bij de beloftevolle jongere kwamen er twee sportjongeren op het podium. Jana Van Compernolle uit Dentergem die aan cyclocross doet en Ilona D’Haenens uit Oeselgem die aan atletiek doet. Zowel Jana en Ilona werden de winnaars in deze categorie. Het spannend moment van de avond was toch wel de bekendmaking van de sportvrouw en de sportman.

Bij de sportvrouwriep men terug twee dames op het podium. Slecht één iemand werd verkozen tot winnaar. Zara Lucas uit Dentergem die aan tumbling doet en Jade Lenaers uit Dentergem die wielrenster is. Tenslotte werd Jade Lenaers de eervolle sportvrouw. Drie sportmannen kwamen op het podium. Drie wielrenners uit Dentergem. Thijs Vandaele, Henri Vandenabeele en Laurens Maes. De gelukkig sportman werd Henri Vandenabeele.

(NS/foto Nele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier