Delphine Boël te gast in mu-zee-um in Oostende

Redactie KW

Vrijdag was Delphine Boël te gast in mu-zee-um waar ze een 50-tal jongeren van 15 jaar tot 30 jaar onderdompelde in haar ‘kunstig leven en werk’.

Al jaren is ‘Labo Jongeren’ een succesverhaal in mu-zee-um. Jongeren tussen 15 jaar en 30 jaar ontdekken er allerlei technieken en kunstenaars. De trajecten worden begeleid door zowel aanstormend talent als gevestigde waarden in de kunstwereld. Daarbij staat het experiment voorop. In het verleden waren reeds kunstenaars als Luc Tuymans, Roger Raveel, Kaat Tilley, Tom Van Dyck, enz. te gast.

Delphine Boël werd geboren op 22 februari 1968 in Ukkel. Wettelijk is ze de enige dochter van jonkheer Jacques Boël en barones Sybille de Selys Longchamps. Delphine raakte bij ons bekend in 1999. Toen werd het vermeende vaderschap van de toenmalige koning Albert II door journalist Mario Danneels in de openbaarheid gebracht. Volgens Delphine heeft haar moeder tussen 1966 en 1982 een verhouding gehad met toen nog prins Albert. Sinds 1982 woont Delphine in Londen.

Op 24 november geeft Jan Fabre nog een rondleiding voor labo Jongeren in de expo ‘Het Vlot’ van 20 uur tot 22 uur.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier