Deken Geert Morlion en Yassin El Atar (Atakwa): "Er mag nooit geweld zijn in naam van God"

22/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 20/12/17 om 21:48

Toen vorig jaar een Franse priester door twee moslimjongeren werd vermoord, stuurde Yassin El Attar, woordvoerder van de Kortrijkse moslimgemeenschap, een mailtje naar deken Geert Morlion: "Men pleegt zo'n aanslag om ons uit elkaar te spelen. Er mag nooit geweld zijn in de naam van God." De 26-jarige Yassin en de deken kunnen het - ondanks het leeftijdsverschil - erg goed met elkaar vinden, maar nu gaat die eerste in Leuven werken. "Ik hoop oprecht dat er een nieuwe Yassin zal opstaan die de dialoog tussen beide geloofsgemeenschappen kan voortzetten", zegt de deken.

Yassin El Attar is geboren en getogen in Zwevegem. Hij studeerde politieke wetenschappen in Gent en is sinds een tweetal jaar de woordvoerder van de Kortrijkse moslimgemeenschap. Die telt zo'n 5.000 mensen, vergelijkbaar met de hele bevolking van Bissegem. Zopas is Yassin benoemd tot diversiteitsambtenaar in Leuven en nu woont hij in Brussel. "Maar ik zal in de weekends zeker nog veel naar Kortrijk oversteken", zegt hij, "want ik ben ook coach van FC Den Bras, een caféploeg, en dat laat ik niet zomaar los."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!