Deerlijkse Janne Vandenbuerie maakt haar artistiek debuut

Janne Vandebuerie: "Het was de eerste keer dat ik mijn werken in een kader zag." © MVD
Redactie KW

Studente Janne Vandebuerie uit de Pontstraat mocht enkele van haar kunstwerken exposeren op de kunstmuur in d’Iefte. Zo leerde het grote publiek dit aanstormend creatief talent kennen.

De studente van het derde jaar algemeen beeldende kunst in Sint Lukas in Gent glundert: “Dit was een leuke ervaring en ik krijg veel complimentjes van mensen.”

De microbe om haar artistieke talenten verder te koesteren en te ontwikkelen, siert haar: “Ik ga al sinds het derde leerjaar naar de tekenschool. Leerkracht Marleen Labeeuw bracht mij de basisvaardigheden bij en leerkracht Hanne Dewandel bezorgde mij de passie. Na de lagere school maakte ik samen met mijn ouders de keuze voor een brede algemene kunstopleiding.

Ik volgde de eerste graad ASO met creatieve optie in Athena Campus Pottelberg in Kortrijk en na de schooluren volgde ik lessen in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten.”

Nu zit ze in het derde jaar kunsthumaniora Sint-Lukas in Gent. Zij is gedreven en gepassioneerd en gelooft in haar eigen kunnen. “Ik word goed begeleid door leermeesters en begeleiders en ervaar dat de lat hoog ligt.”

Dromen van galerij

Voor de kunstmuur moesten de tekeningen in een kader passen. “Het was de eerste keer dat ik mijn werken in een kader zag. Het is anders, maar ook mooier. Ik denk dat ik een paar werken permanent in hun kader laat en ergens ophang.”

Wat wil Janne in de toekomst nog bereiken? “Ik wil beter worden, veel oefenen en werken. Na de humaniora komt er wellicht hogeschool in Gent. In de verre toekomst droom ik van een klein eigen galerijtje. Lesgeven zou mij ook wel liggen.” (MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier