Dedecker over Westende-bad: “Het is een Borinage en wij zullen er weer een parel van maken”

Jean-Marie Dedecker en schepen voor openbare werken Eddy Van Muysewinkel aan het Rauschenbergplein. © PBM
Redactie KW

Er kwam vrijdagavond heel wat volk opdagen voor de voorstelling van het Masterplan Westende-bad.

Voorafgaand aan deze voorstelling werd door een groep onderzoekers en experts, samen met de lokale betrokkenen en handelaars van Westende nagedacht over wat er allemaal kon en zou moeten veranderen in de badplaats.

Na deze uitgebreide uiteenzetting was het reikhalzend uitkijken naar wat de nieuwe burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker) zou aankondigen. “Toen ik nog een kind was, was Westende een parel, het is een Borinage geworden en wij zullen er opnieuw een parel van maken ” zei Dedecker.

“We zullen de komende zes jaar, 30 miljoen euro investeren in Westende-bad, 20 miljoen daarvan gaan naar een nieuwe Zeedijk. Eind 2020 worden deze werken gestart aan de Kwinte en zullen lopen tot enkele straten over de Logierlaan, Westende zal hierna met voorsprong de mooiste Zeedijk van de kust hebben. Ook het Rauschenbergplein wordt vernieuwd met onder meer garages onder de tennisvelden en bovengronds komt er een park- en pleinfunctie in plaats van de tennisterreinen die maar sporadisch meer worden gebruikt. Deze werken zijn voor later gepland.”

Dedecker had het ook over de zes miljoen die wordt geïnvesteerd in het parkeergebouw in de Badenlaan, goed voor 450 wagens en de 4 miljoen waarmee hij parken en pleinen en de toegangsweg naar Westende-bad, de Badenlaan, wil opsmukken. Hij wil nog meer werken aan het uitzicht van de badplaats en deze op alle vlakken op waarderen. “Wij zijn bereid om met het gemeentebestuur heel wat te doen en te verwezenlijken maar we vragen ook de medewerking van de mensen, vooral dan inzake veiligheid en properheid. Ik lanceer ook een oproep naar de immobiliënmakelaars, de tijd van ‘konijnenkoten’ van 18 m² is voorbij, er moeten ruimere appartementen komen. De verloedering is al jaren aan de gang en dat moet op alle vlak veranderen”, aldus Dedecker.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier