De Zingende Sterren viert 75 jaar cabaret

Achteraan v.l.n.r.: Piet Eggermont, Giel Eggermont, Veerle Demunter, Melodie Haelters, Bart Eggermont, Ingrid De Bel, Rik Callens, Hendrik Den Dooven en Tom Demunster. Vooraan v.l.n.r.: Carine Maiheu (regisseur), Arlette Dujardin, Mia Meerschman, Kaatje Anseeuw, Philip Sabbe, Georges Verhaeghe en Georges Nuyttens. © HDV
Redactie KW

Het Koninklijk Cabaretgezelschap De Zingende Sterren, dat in 1943 werd opgericht, is nu 75 jaar lang onafgebroken actief. De spelers en alle technici en helpers van de groep vieren deze verjaardag met de nieuwe productie ‘Ne beir van ne militair’, waarvan de eerste opvoering op zaterdag 27 oktober om 20 uur plaats vindt in de schouwburg van cultuurcentrum De Schakel.

Carine Mahieu verzorgt de regie terwijl Bart Eggermont de tekst schreef. Over het hoe en waarom van het stuk werden Tom Demunter, Veerle Demunter, Carine Mahieu en Bart Eggermont uitgenodigd voor een Waregemaerke bij Frank Dekeyster van de firma Delicham.

“Het is een verhaal met enkele knipoogjes naar Waregemse toestanden“, zegt Bart Eggermont die voor het tweede jaar op rij het scenario schreef. “Normaal sla ik een jaartje over maar nu is het met onze 75 jaar toch iets speciaals. Vandaar dat ik mij een aantal maanden geleden weer aan mijn schrijftafel zette. De story? Wel, er zijn verkiezingen geweest in Waregem maar de rust van voordien komt niet terug. Waarom? Dat moet blijken uit wat komt. Wel interessant is het feit dat het leger voor enkele maanden naar onze stad komt. En dat men de Zuidboulevard attractiever wil maken. Dan heb je nog een advocate die supernieuws heeft. Ook de liefde komt om de hoek piepen. Plus: de belangrijkste vraag van allemaal is wat er ‘in die zakken zit’? Enfin, je ziet dat het mysterie alleen maar groter wordt. De antwoorden op alle vragen krijg je tijdens de voorstelling doorspekt van humor, leute en koldereske situaties. Net zoals alle voorbije 74 jaren willen wij de toeschouwers een amusant avondje in de schouwburg aanbieden.”

Dubbelganger

In de hal van De Schakel kan het publiek voor en na de voorstelling de tentoonstelling over 75 jaar Zingende Sterren bewonderen. Het gaat over een collectie van affiches, foto’s en ook een filmpje waarop je een défilé van soldaten ziet passeren met één wel heel bekende Zingende Ster, hoewel het hier een perfecte dubbelganger is. “Dat is een beetje een verrassing voor iedereen’, zeggen Carine, Tom en Veerle. “De tentoonstelling brengt een overzicht van die 75 jaar, met een getuigenis van iemand die er bij de allereerste voorstelling bij was. Boeiend in elk geval.”

De ticketverkoop is intussen gestart en verloopt bijzonder goed. In totaal zijn er tien voorstellingen: zaterdag 27 oktober om 20 uur, zondag 28 oktober om 17 uur, woensdag 31 oktober om 20 uur, donderdag 1 november om 17 uur, vrijdag 2 november en zaterdag 3 november om 20 uur, zondag 4 november om 17 uur, vrijdag 9 november en zaterdag 10 november om 20 uur, zondag 11 november om 17 uur. Het decor is van Koen Van Hoe, Carlos Demunter en David Denecker. Voor de muziek zorgt de Ziltertaler-Blaaskapelle onder de leiding van Gaby Kimpe. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier