De Wassenaard schenkt Natuurpunt Jabbeke 1.182,51 euro voor onderhoud Maskobossen

© WK
Redactie KW

De leerlingen van basisschool De Wassenaard in Varsenare namen in december deel aan de Warmste Week voor drie goede doelen: de dienst Hematologie van het AZ Sint-Jan, het Blauwe Kruis en de Maskobossen in Jabbeke. Hoewel het pas de eerste deelname was, stak wel meteen de hele school mee de handen uit de mouwen.

Van de kleutertjes tot en met het zesde leerjaar, iedereen droeg zijn of haar steentje bij voor de Warmste Week. In de kleuterklas werd er pompoensoep gemaakt, het eerste leerjaar verkocht zelfgemaakte kerstkaartjes, het tweede leerjaar organiseerde een speelgoedrommelmarkt. In het derde leerjaar werden er pannenkoeken gebakken, in het vierde leerjaar geknutseld, het vijfde leerjaar vroeg liedjes aan en het zesde leerjaar knapte klusjes op. In het secretariaat stond ook een rospot waar iedereen zijn ‘rostjes’ in kon deponeren. Vele kleintjes maken een groot en uiteindelijk brachten alle acties samen zo liefst 3.547,54 euro op; 1.182,51 euro per goed doel.

Donderdagmiddag kwamen voorzitter Kris D’Hondt en Boudewijn De Graeve in naam van Natuurpunt Jabbeke hun cheque in ontvangst nemen. “We zullen er een 35-tal inheemse bomen mee aanplanten in de Maskobossen, een gedifferentieerd bossencomplex met poelen, een stuk heide en ook een stukje speelnatuur voor de kinderen. Vroeger diende het bos voor de houtproductie, maar het wordt nu stelselmatig omgevormd naar een natuurlijk bos. De invasieve exoten worden er vervangen door inheemse soorten“, leggen ze uit. De Wassenaard gaat er tijdens de Week van het Bos elk jaar op bezoek met het vierde leerjaar. Als dank voor de centjes, deed Natuurpunt Jabbeke de school twee nestkastjes cadeau die de kinderen zelf maakten tijdens de jaarlijkse Plantdag. “En jullie zijn altijd welkom om te wandelen en ravotten in het bos”, klonk het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier