De Warmste Week trekt naar Kortrijk

Vorig jaar bracht De Warmste Week 17.286.122 euro op. © a-BELGA
Redactie KW

Alle inwoners van de stad Kortrijk kregen maandagmorgen een kaartje van Studio Brussel in hun brievenbus. Zo vernamen ze als eerste dat Studio Brussel tijdens De Warmste Week van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 december naar Kortrijk komt.

De Warmste Week is de voorbije jaren uitgegroeid tot de grootste solidariteitsbeweging in Vlaanderen, ondersteund en gedragen door alle VRT-netten. Studio Brussel lanceert als eerste VRT-net een initiatief voor de editie van dit jaar.

Jan Van Biesen, nethoofd Studio Brussel: “De keuze voor Kortrijk betekent voor ons veel meer dan gewoon een nieuwe standplaats. Studio Brussel kiest ervoor om voor De Warmste Week voluit voor de samenwerking met een hele stad te gaan. Samen met alle Kortrijkzanen en met alle lokale organisaties maken we er één groot solidariteitsfeest van, met heel veel muziek natuurlijk. We hadden de voorbije jaren al goede contacten met de stad. Het is een interessante stad met een heel levendige dynamiek. We zijn met De Warmste Week nog nooit in West-Vlaanderen geweest. Bovendien is de stad centraal gelegen en goed bereikbaar.”

Vincent Van Quickenborne, burgemeester stad Kortrijk: “De inzet is duidelijk: we gaan alle Kortrijkzanen, organisaties en verenigingen massaal mobiliseren om er een onvergetelijke Warmste Week van te maken. Kortrijk, here we come!”

Floris Nieuwdorp, coördinator De Warmste Week: “Na het enorme succes van de afgelopen jaren blijft het onze grootste drijfveer om met De Warmste Week nog meer solidariteit en warmte uit Vlaanderen te halen. Hoe we dat gaan doen, en wat de rol zal zijn van de andere netten, daar moet je nog exact drie maanden geduld voor hebben…”

Op woensdag 18 september maken alle andere VRT-netten bekend hoe en op welke andere plaatsen ze met De Warmste Week in Vlaanderen aanwezig zullen zijn. Vanaf dat moment kunnen ook alle actievoerders hun initiatief voor De Warmste Week 2019 registreren op het vernieuwde webplatform.

De Warmste Week trekt naar Kortrijk
© Studio Brussel

Via deze brief vernomen de Kortrijkzanen dat De Warmste Week naar hun stad komt.
Via deze brief vernomen de Kortrijkzanen dat De Warmste Week naar hun stad komt.© Studio Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier