De ‘Vereniging van Echte Journalisten’ lanceert satirische website De Brugse Stem

© debrugsestem.com
Redactie KW

De ‘Vereniging van Echte Journalisten’ pakt uit met een naar eigen zeggen volwaardige satirische nieuwssite: debrugsestem.com. Die moet het dagelijkse leven in Brugge op de korrel nemen.

“Onze vernieuwde website heeft als doel de Bruggeling aan het lachen te brengen en het lokale nieuws wat te relativeren”, legt een van de anonieme initiatiefnemers uit. De inspiratie voor de satirische nieuwsartikels komt uit het dagelijkse leven, en wordt soms zelf aangebracht door de lezers.

Echt doel is er niet

“Het is de bedoeling om regelmatig met nieuwe inhoud te komen, die deels is gebaseerd op de actualiteit. Een echt doel is er niet, we nemen alles en iedereen op de korrel, maar op een ludieke manier.”

De Brugse Stem pakt uit met titels zoals ‘Kookeet moet besparen en wordt Eet’ en ‘Voorzichtige deadline Clubstadion: voorjaar 2087’, die gretig worden gedeeld op sociale media. “We zijn erg blij met de reactie van de Bruggeling, die de aparte humor wel kan smaken“, aldus een van de initiatiefnemers.

De initiatiefnemers, die onder de ironische naam ‘Vereniging van Echte Journalisten‘ opereren, wensen graag anoniem te blijven. “Het gaat om de humor, niet over de mensen. In het verleden werden we al snel weggezet als politiek gemotiveerd, maar dat is helemaal de bedoeling niet.” Sindsdien gebruiken we liever pseudoniemen. Momenteel bestaat het team uit drie schrijvers, uit verschillende hoeken van de samenleving.

debrugsestem.com wordt dagelijks geupdatet en is ook te volgen via Facebook. Meer info via verenigingvanechtejournalisten@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier