De Verbeelding probeert harten te stelen in Rumbeke

Dit jaar verwent Toneelgroep De Verbeelding hun publiek met 'Een meisje om te stelen'. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Voor het elfde jaar op rij wil toneelgroep De Verbeelding haar publiek verwennen. Ook dit jaar tekenen ze present met ‘Een meisje om te stelen’, een komedie geschreven door Jack Popplewell en geregisseerd door Gino Bruneel.

‘Een meisje om te stelen’ vertelt het verhaal van David die een dief betrapt in zijn appartement. Hij laat de dief echter vrij, maar pas nadien blijkt dat deze ook nog andere appartementen bezocht heeft. David krijgt de verkeerde koffer met bezittingen terug en de poppen gaan al helemaal aan het dansen wanneer de politie en de familie van David zich beginnen te moeien met het hele gedoe. Enkel de huisknecht lijkt zijn kalmte nog te kunnen bewaren …

“Ook dit jaar kiezen we voor een komisch stuk”, vertelt Stefaan Decoene, oprichter en ondervoorzitter van De Verbeelding. “Een tragikomedie, waar de emoties wat dieper zijn, is echter ook een genre dat we graag spelen gezien er daar wat meer diepgang in kan gestoken worden. Dit stuk is echter voor de acteurs al een graad moeilijker dan onze vorige productie. Toen werd meer met attributen gewerkt terwijl we nu met woordgebruik, zinsbouw en pointes het verhaal komisch moeten maken.”

Hechte bende

“Ik richtte destijds samen met Yvette Vermaut De Verbeelding op”, gaat Stefaan verder. “We brachten enkele vrienden samen die wilden spelen en na elf jaar is het bijna nog dezelfde hechte bende gebleven. Er hebben natuurlijk wel een paar personen afgehaakt, maar met Jan Degryse hebben we voor dit jaar alvast nieuw volk gerekruteerd. Na elf jaar mogen we toch zeggen dat we een voet hebben kunnen zetten naast de andere toneelverenigingen die Roeselare rijk is. “

“We spelen bewust maar éénmaal per jaar. Iedereen heeft naast toneel nog andere hobby’s of bezigheden en we willen dat dit combineerbaar blijft. We zullen ook zo verder blijven doen en hopelijk kunnen we er zeker nog elf voorstellingen bij doen”, besluit Stefaan.

Praktisch

Toneelgroep De Verbeelding speelt 17, 18, 21, 23 en 24 november haar voorstellingen in de OCAR in Rumbeke, elke keer om 20 uur, behalve op 18 november waar om 17 uur gespeeld wordt. Kaarten kosten 8 euro (4 euro met de vrijetijdspass) en zijn verkrijgbaar via 0474 05 42 53, kaarten@toneelgroepdeverbeelding.be of bij alle medewerkers.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier