De Vaste Vuist uit Lauwe gaat bloemschikken

© CL
Redactie KW

Onder het motto ‘Sporten, meer dan alleen maar bewegen’ organiseerde sportgroep De Vaste Vuist uit Lauwe een heuse bloemschikavond. Het evenement trok heel wat geïnteresseerden.

Een propvolle feestzaal ‘De Statie’ in Lauwe spreekt boekdelen: sporten is meer dan alleen maar sporten. Dries Defossez (41), voorzitter van sportgroep De Vaste Vuist uit Lauwe, kijkt vol trots naar een propvolle feestzaal. “Jaarlijks organiseren we evenementen, niet alleen voor onze leden maar ook voor de familieleden van diezelfde leden“, start hij vol vertrouwen.

“Het is belangrijk dat we een meerwaarde bieden voor iedereen en dat gebeurt niet alleen via sportlessen. Voor zowel mannen als vrouwen proberen we jaarlijks een activiteit te organiseren waardoor mensen zich betrokken voelen bij de sportclub, dit jaar was dit bloemschikken voor de dames”.

Dat het evenement een succes is, is licht uitgedrukt. De avond wordt verzorgd door Fred Verhaeghe, leraar bloemschikken aan de Provinciale Tuinbouwschool in Kortrijk. Niet minder dan 48 dames kijken vol aandacht naar de professionele aanwijzingen, gegeven door de leraar.

“De bedoeling is dat iedere deelnemer een bloemstuk maakt”, vervolgt Dries. “Naast de 48 bloemstukken voor iedere deelnemer, worden er ook nog 10 extra stuks gemaakt. Bloemstukken die op het einde van de avond zullen worden weggeloot. Enkele dames zullen dan ook vertrekken met zowaar 2 bloemstukken“, sluit hij al grappend af.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier