De Statiezangers fluiten nieuw seizoen op gang

Aimé Vanwest wordt getrakteerd door de bestuursleden Sabine Amez en Colette Braekevelt, terwijl Johny Deleersnijder goedkeurend toekijkt.(foto IVD)
Redactie KW

Het was op paaszondag een leuk weerzien onder de vinkeniers op de eerste zetting van De Statiezangers. Het bestuur trakteerde iedereen op een Wortegemsen en zette daarmee de toon voor en leuk en hopelijk ook spannend seizoen.

“Op onze eerste zetting werd slechts een half uur gespeeld, maar onze kalender zit mooi vol met tien zettingen met daarbij het kampioenschap van Groot-Waregem, vijf wedstrijden voor het koning- en kampioenschap, een zetting waarop wij de namiddagkampioen kronen en één gewestzetting”, aldus voorzitter Gilbert Vullers. “Daarnaast focussen wij vier keer op de kleine vogels, de zogenaamde Golden River Cup. De Desselgemse Carine Vroman had daar de voorbije jaren een patent op. Vorig seizoen onttroonde Michel Maheur uit Zingem haar, die het toen haalde voor Roger Vanlerbeghe en Carine Vroman.

“We komen zo samen met onze hechte vriendengroep”

“Ik verwacht een spannend kampioenschap waarin wij op zoek moeten naar opvolgers voor onze namiddagkampioen André Ghekiere en kampioen Martin Balcaen. Voor onze bestuursploeg wordt het weer hard werken. Ik zou een pluim willen geven aan Colette Braekevelt en mijn eigen vrouw Sabine Amez. Het is ongelooflijk wat die allemaal doen. Ik weet zelfs niet hoe wij het zouden klaarspelen zonder hen. De Wortegemsen die wij geven aan de deelnemers, hebben zij niet alleen uitgedeeld, maar ook zelf gemaakt. Omdat onze eerste zetting net op Pasen viel, kreeg iedereen bij de inschrijving een paasgeschenk. Die pakketjes hadden zij vrijdag nog allemaal gemaakt”, aldus Gilbert.

Ancien

Aimé Vanwest (87) is de ancien bij De Statiezangers. In 2013 pakte hij met Steef de koningstitel. Daarna kon hij zich niet meer in de titelstrijd mengen. “Topvogels heb ik niet, maar op deze eerste zetting pakte ik met Tobo, die 185 liedjes achter zijn naam kreeg, toch een mooie elfde plaats. Ik ben vooral tevreden dat het seizoen opnieuw start, zodat wij weer samen kunnen komen met onze hechte vriendengroep.”

“55 Deelnemers op deze eerste zetting is mooi”, oordeelt Johny Deleersnijder, al 38 jaar bestuurslid, zangkeurder en gewestelijk afgevaardigde. “Onze gedachten zijn vooral bij onze trouwe bestuursleden Raymond Verleyen en Donné Dhaene en ex-voorzitter Adrien Desmet, die wij recent verloren. Wij vatten het nieuwe seizoen aan met 35. Voor de kampioentitel denk ik aan Jaak Van Houcke en Gilbert Vullers, die de afgelopen seizoenen regelmatig in de prijzen viel. Met 21 zettingen staan we voor een mooi en druk seizoen. Ik kijk uit naar het derde kampioenschap van Groot-Waregem. Op 10 mei verwachten we 140 vinkeniers.”

Uitslag 1 april: 1. Dominique Harinck (Meulebeke) met Bert-407 liedjes, 2. Carine Vroman (Desselgem) met Kooza-312 liedjes, 3. Frans Soenens (Deerlijk) met Lander-296 liedjes, 4. Georges Derammelaere (Beveren-Leie) met Fidel-282 liedjes, 5. Martin Dhaenens (Waregem) met Hoomer-275 liedjes. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier