De Speeldooze pakt weer uit met speelpleinwerking

Sarah Bollaert, Kelly Bossy, Jennifer Lagaisse vormen samen met Lukas Amez (ontbreekt op de foto) de stuurgroep van de speelpleinwerking. (Foto IVD)
Redactie KW

De stuurgroep van de Speeldooze legt momenteel de laatste hand aan de voorbereiding van de speelpleinwerking. Het staat nu echter al vast dat de kinderen een schitterende vakantie zullen beleven.

Op maandag 2 juli zwaaien de deuren van het speelplein open. De organisatie is in handen van de stuurgroep, die bestaat uit Jennifer Lagaisse, Lukas Amez, Sarah Bollaert en Kelly Bossy. Samen met de monitoren leiden zij de activiteiten in goeie banen. De eerste periode loopt van maandag 2 juli tot vrijdag 20 juli. De tweede periode van 6 tot 24 augustus, met tijdens de laatste week een vervolg op de succesrijke Boetiek Artistiek van tijdens de paasvakantie.

Aanbod voor ieder kind

“Net als vorig jaar organiseren wij de speelpleinwerking gedurende zes weken in plaats van vijf”, verklaart Sarah Bollaert. “Wel herbeginnen wij al de tweede week van augustus en de laatste week organiseren wij geen activiteiten meer. In het verleden hebben wij immers vastgesteld dat er tijdens de week van Waregem Koerse niet zoveel kinderen naar het speelplein komen.”

Op het speelplein zijn kinderen van het derde kleuter tot het vierde middelbaar welkom. ‘s Morgens is er opvang van 8 tot 9 uur en daarna begint de speelpleinwerking, die duurt tot 17 uur. In de voormiddag kunnen de kinderen kiezen tussen een kook-, sport- of knutselactiviteit. Na de middag is er een spelactiviteit per leeftijdsgroep, maar kinderen die daaraan liever niet deelnemen, kunnen zich uitleven met het grote assortiment spellen, boeken, op het springkasteel, de trampoline of met de gocarts.

“Vorig jaar pakten wij voor het eerst uit met een wekelijkse zwembeurt op dinsdag en die viel zodanig in de smaak dat het een blijver in ons aanbod werd”, gaat Sarah verder. “Wij hebben ook een eigen springkasteel, maar wij zullen ervoor zorgen dat er elke week een ander springkasteel ter beschikking is. Wekelijks wordt door de jeugddienst een spetterende activiteit georganiseerd. Zo maakten wij al sciencefictionfilmpjes, gingen wij naar een concert van de Ghost Rockers en de Ketnetband, leefden wij ons uit als echte elfen of als stoere kerels met een skateboard. Wat het dit jaar wordt, weten wij nog niet, maar wij zullen de kinderen tijdig informeren.”

Boetiek Artistiek

“Vorig jaar gingen wij eveneens naar het theater en met de trein naar Oostende en Planckendael en deze uitstappen zijn zeker voor herhaling vatbaar. Wij pakken ook elk jaar uit met een opendeurspeelavond en daar sluiten wij dit jaar mee af. In de laatste week kunnen de kinderen kiezen tussen een Boetiek Artistiek of voor onze gewone activiteiten.

Op vrijdag 24 augustus zullen de werken van de deelnemers aan Boetiek Artistiek tentoon gesteld worden. Vanaf 17.30 uur kunnen de ouders een kijkje komen nemen. Er zijn een hapje en een drankje voorzien en daarna is iedereen welkom in De Linde voor de opendeurspeelavond. Dat is altijd een gezellige bedoening waarbij wij voor de hete kolen en de groenten en de ouders voor het vlees zorgen”, besluit Sarah Bollaert. (IVD)

Info: ‘n Hangar, Koekoekstraat 34 despeeldooze@gmail.com 0473 32 89 70.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier