De Schakel stelt 80 nieuwe culturele producties voor

Schepen Pietro Iacopucci, Michel Chanterie, Joost Van de Kerkhove, Jorge De Wintere, Veerle Hollants, Joof Duthoy en directeur Esther Maas voor de ingang van de Schakel. (Foto DJW)
Redactie KW

Cultuurcentrum de Schakel heeft voor zijn nieuwe seizoen -dat na de grote vakantie start- 84 producties, optredens en shows geprogrammeerd in eigen huis of elders.

Soms gedurfd, soms romantisch of dramatisch, soms speels of schamper: het complete plaatje voor september 2018 tot juni 2019 spreekt iedereen aan. Zowel jonge gezinnen met kinderen als trouwe habitués kunnen zeker hun culturele honger stillen als ze het flinkgevulde seizoensmagazine doorbladeren. Abonnees kunnen vanaf zaterdag 9 tot dinsdag 12 juni online vastleggen wat ze willen. Ook na 12 juni is het mogelijk om een abonnement te nemen. En voor wie enkel aan losse tickets denkt voor het aantal voorstellingen dat hij wil bijwonen, kan vanaf woensdag 13 juni daarvoor het nodige regelen. Alles samen zal dat goed zijn voor een stevige ticketverkoop. Vorig seizoen werden er in totaal 32.000 kaartjes verkocht.

“Het is toch belangrijk om weten dat je er niet als eerste hoeft bij te zijn zaterdag 9 juni”, aldus directeur Esther Maas. “Dat verhaal van ‘wij zijn uitverkocht’ hoeft niet meer en is ook niet meer nodig. Wie zich een abonnement aanschaft, geniet een seizoen lang van kortingen. Dat geldt ook voor extra voorstellingen. Het team van De Schakel heeft in elk geval gezorgd voor een heel gevarieerd aanbod met een mooie mix van theater, dans, circus, muziek, humor en producties die families aanspreken.”

Bekende Waregemnaars

Zeker voor de lokale cultuurfanaten wordt het een blij weerzien met twee intussen heel beroemde Waregemse artiesten die het op muzikaal vlak echt hebben gemaakt. De eerste is Peter Vermeersch, die vrijdag 2 november in het Oblatenauditorium zijn zestigste verjaardag komt vieren met zijn vijftienkoppig orkest Flat Earth Society. En de tweede is Walter Hus (59), die op woensdag 9 januari in De Schakel aan de piano verschillende van zijn solo’s brengt: minimalistisch, melodieus en jazzy.

“Voor iedereen die naar de schouwburg komt zal het opvallen dat de zitjes zijn vernieuwd“, geeft Schepen van Cultuur Pietro Iacopucci mee. “Dat was nodig want de bekleding was na al die jaren echt versleten. Dat is alvast een goed begin. De hoge donkere gevel krijgt een groene wand of groene elementen die letterlijk meer kleur moeten geven aan het gebouw en de omgeving. Eind dit jaar mag je al meer nieuws verwachten over de herinrichting van de cafetaria in de hal. Het echte werk wordt dan tijdens de nieuwe legislatuur gepland. In afwachting heeft de stad een tijdelijk contract voor een periode van drie jaar afgesloten voor de tijdelijke uitbating van de huidige cafetaria”, besluit schepen Pietro Iacopucci over de plannen van het cultuurcentrum. (DJW)

Alle info: 056/ 62 13 40 of www.ccdeschakel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier