De Prik in Hooglede tijdens paasweekend opnieuw 66 uren open

Het voltallige bestuur van jeugdhuis De Prik is helemaal klaar om het volledige paasweekend in te vullen met tal van activiteiten. (Foto JT) © (Foto JT)
Redactie KW

Het jeugdhuis De Prik houdt tijdens het paasweekend alweer haar befaamde 66 uren. Dat betekent dat het jeugdhuis 66 uren onafgebroken open is met tal van activiteiten op het programma.

De vierdaagse start op vrijdag 30 maart om 12 uur met een pastabar en eindigt op maandagochtend 2 april om 6 uur. Nieuwe voorzitter Niels Devos geeft een woordje uitleg bij de vele activiteiten.

“Elk jaar staan de 66 uren in het teken van een thema, waar we dan ook alle activiteiten aan proberen te koppelen. Twee jaar geleden was het al Bevergem wat de klok sloeg en vorig jaar kozen we voor Trump met ‘Make Hooglede great again’. Dit jaar hebben we gekozen voor de ‘Flandrien Edition’, alles dus in het teken van de koers. Vrijdagnamiddag houden we een wedstrijd rollenkoers. ‘s Avonds volgt dan de Top 66, waarbij alle leden op voorhand kunnen stemmen op hun favoriete nummer. Bedoeling is om er die avond een soort galabal van te maken.”

“Zaterdagochtend starten we met een workshop fietsen herstellen,” vervolgt Devos. “De namiddag staat in het teken van Vive le Vélo, een spelnamiddag waarbij je in groepjes van vijf tot zes personen allerlei opdrachten tot een goed einde moet brengen. Hiervoor hopen we zeker de jeugd en de jeugdbewegingen warm te maken om mee te doen.”

Streekbieren proeven

“In de vooravond volgt dan een streekbierendegustatie. Voor tien euro kun je een zestal bekende en minder bekende streekbieren proeven, dit alles met een deskundige uitleg erbij. ‘s Avonds kunnen de maagjes gevuld worden met een varkenshaasje en dan volgt de ‘Bidongfuif’. We hebben gepersonaliseerde bidons laten maken en die kun je dan laten vullen met jouw drankje naar keuze. We raden iedereen ook aan om verkleed als wielrenner te komen, bij voorkeur met retrotruitjes. Het jeugdhuis zelf deelt gele petjes uit.”

“Op zondagochtend kiezen we voor een klassieker, met name de drink voor de oude garde,” gaat Devos verder. “Alle voormalige leden zijn van harte welkom om een glas te komen drinken en de laatste jaren komt daar toch heel wat volk op af. Na het ribbetjesfestijn ‘s middags is het dan tijd voor de Ronde van Vlaanderen. Na de koers houden we een algemene quiz en daarna komen er een paar coverbands. Afsluiten doen we met een karaoke en een Rode Lantaarn Fuif. Om 6 uur komt de bezemwagen dan het einde van de 66 uren aankondigen. Maar jaarlijks hebben we dan nog wel een paar doorzetters, die er nog een vervolg aan breien,” lacht Niels Devos. Voor het volledige programma uur per uur kunt u terecht op de Facebookpagina van JOC De Prik. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier