De Poes : nu ook het officiële bier van Tielt

Céline D'hulst met het officiële stadsbier, De Poes, in een speciaal gemaakt glas van de stad Tielt. (Foto LVA)
Lieven Vancoillie

Hoewel er meerdere ‘Tieltse’ bieren zijn, is De Poes nu het enige, officiële stadsbier. De stad liet speciale (kleine) glazen maken.

Het verhaal van brouwerij De Poes dateert van 2012. Stijn David, die een opleiding als bakker en diëtist achter de rug heeft, besliste zijn passie voor voeding – en voor bier in het bijzonder – verder te zetten. In 2014 zag brouwerij De Poes het levenslicht en dankt haar naam aan het favoriete huisdier van de brouwer.

Dat De Poes het enige, officiële stadsbier is, heeft een reden. “Het is het enige streekbier dat effectief ook op Tieltse bodem worden gebrouwen.” Het succesvolle bier, dat regelmatig in de prijzen viel, wordt zowel in Woesten als in de microbrouwerij op de industriezone Zuid gebrouwen.

“We kiezen voor grondstoffen van eigen bodem en van de hoogste kwaliteit, wat resultaat in een mooi en complex bier van hoge gisting”, liet brouwerij Stijn David eerder verstaan. “We gebruiken lokale mout en betrekken onze hop uit de Poperingse velden.” De Poes wordt nu ook geschonken op recepties van de stad Tielt. “We lieten speciaal voor de gelegenheid nieuwe glazen maken : met het logo van de stad, en het logo van De Poes”, aldus burgemeester Els De Rammelaere. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier