De pier van Blankenberge: "Verslaafd aan de pier bij zonsondergang"

03/08/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 02/08/18 om 14:38

"Als het om iconische plaatsen gaat, is er eigenlijk maar één in West-Vlaanderen." Rita Van Stalle is zo verknocht aan de pier van Blankenberge dat ze er elke dag komt, al jarenlang. "Als ik met mensen in Blankenberge op stap ga, bezoek ik áltijd de Pier, net omdat het zo'n unieke plek is. Zelf ben ik verslaafd aan de Pier bij zonsondergang. Een wandeling met mijn hond bij valavond: dat is voor mij het hoogtepunt van de dag."

"Ooit hoorde ik tijdens een quiz op televisie de vraag: hoeveel pieren zijn er aan onze kust? Het antwoord luidde: drie, Blankenberge, Oostende en Nieuwpoort. Mijn haar ging recht staan", vertelt Rita Van Stalle. "Zo'n flagrante fout! De Blankenbergse pier is de enige aan de Belgische kust. Noem een staketsel geen pier! Een pier is een uniek bouwwerk dat van aan het strand de zee inloopt. Nieuwpoort en Oostende hebben staketsels, houten constructies rond de haveningang. Natuurlijk ben ik onmiddellijk in mijn pen gekropen en heb ik een brief gestuurd naar de VRT. Blankenberge heeft iets uniek: een pier én een staketsel. En zelfs al ben ik een aangespoelde Blankenbergse: dat verdedig ik met hand en tand." (lacht)
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!