De Molenpluim vol lof over nieuwe sportvloer

Badmintonclub De Molenpluim speelde na een onderbreking van zes weken opnieuw in zijn vertrouwde habitat, de sporthal van Ruiselede, en kreeg de primeur om de nieuw sporthalvloer te testen. © RV
Redactie KW

Badmintonclub De Molenpluim speelde na een onderbreking van zes weken opnieuw in zijn vertrouwde habitat, de sporthal van Ruiselede. Als eerste gebruikers van de nieuwe accommodatie mochten ruim 40 badmintonspelers en het bestuur de nieuwe vloer testen. Tijdens de werkzaamheden ging de club de geliefde sport beoefenen in de sportzaal van Beernem.

Georges Maeghe en bestuurslid Martine Denolf zaten in de inkomruimte en wezen de sporters streng op het nieuwe gebruiksreglement: “Geen schoeisel met donkere zolen toegelaten! De zaal niet betreden met die schoenen, waarmee je bent binnengekomen!” Omdat een mobiele smulboetiek de hongerige magen zou komen spijzen, werd uitzonderlijk vanaf 18 uur badminton gespeeld. Opvallend anders dan op de ‘oude vloer’ was er nu meer piepgeluid van de schuivende sportschoenen te horen. De reacties waren unaniem lovend.

Oude gewrichten

“Het voelt anders aan als je over deze vloer beweegt of schuift. De vastheid is heel goed en je ervaart een dempend gevoel. Ook de belijning, de visualisatie is heel geslaagd”, omschrijft David Steenbeke uit de Kruiswegestraat lyrisch. Johan Reynaert uit de Brandstraat in Doomkerke uit zijn enthousiasme met termen als: “De nieuwe vloer is zachter en gezapiger voor de oude gewrichten. Ik voel met zelfzekerder en veiliger bij heftige bewegingen op deze vloer. We kunnen meer snelheid ontwikkelen, waarbij het risico op kwetsuren minder is.”

Trainer Carlos Verspille, die ook badmintonlessen geeft in de sporthal van Aalter, vergelijkt: “Puur sporttechnisch is het hier nu stukken beter. Hier zijn de spieren minder belast door dat dempend gevoel, dat de contacten met de vloer duidelijk verzacht. De kans op kwetsuren is drastisch verminderd.”

Plaatsen van netten

Wel wordt wat betreurd dat de plaatsing van de netten heel wat tijd in beslag neemt. Men merkte in de tussenperiode in Beernem op dat daar specifieke ronde gaten zijn voorzien voor de nettenplaatsing. Daar is het dus een klusje van enkele minuutjes en het zorgt ook voor permanent strakker aangespannen netten. “Jammer dat deze kleine ingreep hier niet is ingecalculeerd. Hopelijk kan ook dat euvel meteen hersteld worden”, klinkt het.

Na enkele stevige porties pizza en frietjes riep voorzitster Mieke Van den Broeck al haar pappenheimers samen in de cafétaria voor enkele warme dankwoorden. Materiaalmeester Filip Lemey, nog revaliderend na een zwaar verkeersongeval begin dit jaar, kreeg een stevig en aangrijpend applaus. Iedereen hoopt dat hij gauw weer kan aantreden. Hij ontving een fles wijn. Ook een erkentelijke hommage voor Georges Maeghe, die zich plichtbewust en dienstvaardig ontpopte tot Filip’s vervanger. En voor Brecht Wanseele die deze heerlijke avond zo leuk en smakelijk organiseerde. Badmintonclub De Molenpluim heeft de wind in de zeilen, en power in de rackets. Het nieuwe seizoen start begin september, nieuwe leden zijn welkom. De hele maand juli is er elke dinsdagavond recreatief badminton vanaf 18 uur.

(RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier