De Middenstand in Marke is twee supportersclubs rijker: ook G-voetballers krijgen fanlokaal

Dave Vanhoutte, Nathan Vanhoutte, Sien Van Marcke en Pedro Dejaeghere bundelen de krachten. © EDB
Redactie KW

Café De Middenstand verwelkomt twee supportersclubs. KVK Centrum, een supportersclub van KV Kortrijk, krijgt er weer haar lokaal en ook G-voetbal Marke kan in De Middenstand terecht.

“Vroeger was er hier al een supporterslokaal van de club KVK Centrum”, vertelt Sien Van Marcke van De Middenstand. “Deze draad pikken ook wij nu weer op. Inschrijven in de supportersclub kan dus ook weer bij ons. We hopen dat er bij voldoende interesse ook bussen van hieruit kunnen vertrekken.”

Bekend

Ook G-voetbal Marke heeft nu haar supportersclub in De Middenstand. “Ik denk dat wij een van de enige G-voetbalclubs zijn in België die een supporterslokaal hebben.”

Tot nu toe verzamelden sommige ouders van G-voetballertjes op het voetbalstadion. “Misschien kunnen ze nu ook hier opgehaald worden”, aldus Dave Vanhoutte van G-voetbal Marke. Pedro Dejaeghere van De Middenstand is begeleider bij G-voetbal Marke. Hij staat mee in voor de clubwerking naast het veld. “Er zal nu aan de toog nog meer gesproken worden over G-voetbal en zo raakt het bekend. Ook de kalender van data en trainingen zal hier uithangen. Hoe meer er over G-sport kan gesproken worden, hoe beter! Momenteel zijn er 25 spelers in de ploeg.

Grote plannen

Dave heeft nog grootse plannen binnen het G-voetbal. “We willen nog een nationale G-voetbalploeg oprichten. Amputee Footbal voor mensen die een van de ledematen verloren, en The Deaf Devils voor doven bestaan al, maar voor jongeren met een andere lichamelijke of met een mentale beperking is er nog geen nationale werking. Ik ben ook aan het zoeken naar partners voor een beloften- en volwassenenploeg.”

De twee belangrijkste momenten die binnenkort bij G-voetbal Marke zullen gebeuren, zijn op 23 september een wedstrijd tegen G-voetbal Diksmuide in het kader van Levensloop en op 7 oktober spelen de G-voetballers samen met de leden van Rotary Kortrijk en wordt de aftrap gegeven door Miss België Angeline Flor Pua.

G-sport heeft het volgens Dave nog altijd moeilijk. “Van de 133 sportclubs in Kortrijk zijn er nog maar zes of zeven clubs die een G-werking aanbieden. G-sport moet nochtans ook een kans krijgen in het kader van Kortrijk Europese sportstad.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier