De meiboom staat op het dak van Huis ter Leye

Directeur Lies Vandemaele voor de nieuwbouw van Huis Ter Leye. © EDB
Redactie KW

Vrijdag werd de meiboom op het dak van de nieuwbouw van Huis ter Leye geplaatst. Dit centrum voor Integrale Gezinszorg plant om te verhuizen in januari 2020.

Vrijdagnamiddag werd het hoogste punt van het nieuwbouwproject van vzw Huis ter Leye bereikt en werd de meiboom op het dak van het nieuwe gebouw geplaatst. Dat werd gevierd met een bezoek van de leden van de raad van beheer en de personeelsleden van vzw Huis Ter Leye. Ook medewerkers van aannemer BBC en architect Swenco waren aanwezig.

Verhuis begin volgend jaar

Vzw Huis Ter Leye biedt sinds 1978 opvang en begeleiding aan kwetsbare gezinnen met jongere kinderen en zwangere (tiener)moeders. Huis ter Leye wordt sinds 2014 erkend door het agentschap Jongerenwelzijn voor 16 verblijfsmodules en 25 modules contextbegeleiding. Voor het bouwen van het nieuwe gebouw verhuisde Huis ter Leye tijdelijk naar de site van Atelier Kortrijk 2035 in de vroegere gebouwen van woonzorgcentrum Sint Vincentius in de Groeningestraat 34.

De verhuis naar de nieuwbouw is gepland in januari volgend jaar. Er komen 11 gezinsstudio’s met een ouder- en een kinderkamer waaronder twee voor grote gezinnen waar er twee kinderkamers zijn en één studio die aangepast is voor mindervaliden. “Vroeger waren er vijf kamers en vijf studio’s, en momenteel zijn er in de voorlopige locatie 16 kamers voor acht gezinnen en een crisiskamer“, aldus directeur Lies Vandemaele.

Geboortelijst

Voor de financiering van het nieuwe bouwproject werd een crowdfunding gestart. Particulieren en bedrijven kunnen het project steunen via de geboortelijst op www.kleinekinderengrotekansen.be

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier