De Meerhoek opent deuren voor fans tijdens matchen van de Rode Duivels

In De Meerhoek zal er een duivelse sfeer heersen. Je herkent het organiserend comité met v.l.n.r. Ruben Cottyn, Krist Vandemoortele, Maarten Dutry, gewezen Rode Duivel Dirk Beheydt, Wouter Dekyvere en Nadine Widtouck. Vooraan Lukas Dekyvere. (Foto Jan Stragier) © (Foto Jan Stragier)
Redactie KW

Tijdens alle WK-wedstrijden kun je voor de Rode Duivels gaan supporteren in De Meerhoek. Vier ‘Bekende Winkelnaars’ namen het initiatief dat met een unieke all-in formule werkt. En als de finale gehaald wordt, wacht nog een verrassing.

Voor wie het nog niet wist. Het Kleine Meer gaat sinds het niet meer de alom bekende taverne is door het leven als De Meerhoek. De zaak kan afgehuurd worden voor allerlei events, maar tijdens het WK zetten vier bekende Winkelnaars, waaronder eigenares Nadine Witdouck (mevrouw Krist Vandemoortele), hun schouders onder een leuk initiatief.

“We mikken in eerste instantie op mensen uit Sint-Eloois-Winkel en onmiddellijke omgeving. In de grote steden staat overal wel een scherm. Door hier dit initiatief te nemen, hopen we de Winkelnaars dicht bij huis te houden. En voor wie al dan niet een glaasje te veel op heeft, voorzien we ook een taxidienst. Al is die niet gratis”, klinkt het bij de organisatoren. Naast Nadine Witdouck, zijn dat Maarten Dutry, Wouter Dekyvere en Ruben Cottyn.

Voetbalarena

Geen cash, zuipkaarten of jetons, ‘de Kapelse Duivels’ zoals ze zichzelf lieten dopen, werken met een all-in formule. “We hebben lang gediscussieerd over de prijs. Het is niet de bedoeling een euro winst te boeken, maar we willen er natuurlijk ook niet onze broek aan scheuren. We hebben wat vaste kosten, maar door te werken met dat all-in concept besparen we ook op personeel.”

De prijs is vastgesteld op 30 euro voor elk van de drie poulewedstrijden, een abonnement voor de drie matchen kost 80 euro. Aan de deur raak je binnen voor 35 euro per match. Bedrijven die hun personeel willen verwennen, kunnen ook een fiscaal attest krijgen. De deuren zwaaien open een uur voor de match, twee uur na het laatste fluitsignaal gaan de tapkranen dicht. “Je krijgt dus voor die 30 euro vijf uur dranken. We serveren alle gebruikelijke dranken, van pintjes tot frisdranken. Je mag ook drie uur lang doorlopend aanschuiven aan de frituur van Kris Snauwaert. “

Het initiatief is natuurlijk niet het enige in de regio. Wat onderscheidt hen nu van de rest? ” Eerst en vooral is er de setting. De vloer is bedekt met kunstgras, het reuzenscherm van 15 vierkante meter bevindt zich als het ware in een voetbalarena. Beneden zul je een zittend en staand gedeelte hebben, maar ook boven vanop het balkon kun je de nationale ploeg aanmoedigen. We zijn ook weerbestendig. Als het regent hoeft bij ons niemand de paraplu boven te halen.”

Ruime parking

De wedstrijden vinden plaats op maandag 18 juni om 17 uur (deuren open van 16 tot 21 uur), zaterdag 23 juni om 14 uur (event van 13 tot 18 uur) en donderdag 28 juni om 20 uur (deuren open van 19 tot 24 uur). Na de voorrondes opent De Meerhoek ook telkens voor de volgende matchen. Nu al is zeker dat er op iedere match een ex-Rode Duivel aanwezig zal zijn. “Onder meer Winkelnaar en éénmalige Rode Duivel Dirk Beheydt, maar ook Lorenzo Staelens zegde al toe. En mochten we de finale halen, dan komt een Vlaamse artiest zijn of haar intrede doen in de Meerhoek-arena.”

Parking is er aan de Meerhoek voldoende. Op zaterdag wil men er ook een ‘gezinsduivelsdag’ van maken. Kinderen tot 12 jaar krijgen voor 10 euro toegang en mogen ook uitgebreid eten en drinken, er is een schminkster en uiteraard kunnen ze ook ongebreideld op het buitenspeelplein terecht. “Voor de veiligheid is het aantal toegelaten fans gelimiteerd op 550, er snel bij zijn is de boodschap”, luidt het. (WVS)

Kaarten zijn te verkrijgen bij de vier organisatoren of op 0477 374 775.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier