De Link brengt ook dit jaar de Oekenaars veilig thuis op oudejaarsavond

Chauffeur Willy Depoorter samen met wijkagent © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Inwoners van Oekene en aanpalende straten kunnen op oudejaarsavond opnieuw beroep doen op de diensten van De Link. De collectieve dorps-BOB rijdt tot 5 uur ‘s ochtends.

“Het is intussen een traditie dat alle inwoners van Oekene en aanpalende straten gratis kunnen beroep doen op De Link bij de overgang van oud naar nieuw”, vertelt bezieler Joris Olivier.

“De Link-minibus rijdt op maandag 31 december vanaf 17 uur tot ‘s anderendaags om 5 uur. De Link pendelt de Oekenaar tot tien kilometer rond de kerk van Oekene. Ook wie van buitenaf naar Oekene wil komen kan beroep doen op de service. Wie in de vooravond niet mee kan met De Links wegens te druk, rijdt met zijn eigen wagen naar het feest. Glaasje op na het feest? Laat je wagen staan, bel De Link en het busje brengt je naar huis. Er kan met de chauffeur van De Link afgesproken worden wanneer de wagen ‘s anderendaags opgehaald wordt.”

Gratis

“Let wel, De Link verzorgt bijvoorbeeld geen vervoer tussen Moorslede en Izegem want het traject moet altijd betrekking hebben met Oekene. Op oudejaarsavond is de dienst gratis. Op andere momenten kan er ook beroep gedaan worden op de vervoerdienst en dit tegen een kleine onkostenvergoeding”, besluit Joris.

(TD)

Tijdig reserveren kan via 0474 74 41 14 of via oekeneNV@live.be. Alle info: www.oekenenv.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier